APRIL 2012

 

 

SOMRAK 4: JUTRANJA ZARJA 1.del
The Twilight saga: Breaking down part 1

Igrajo: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Dakota Fanning, Anna Kendrick, Ashley Greene, Michael Sheen, Nikki Reed
Režija: Bill Condon
Dolžina: 117 min
Zvrst: akcijska fantazijska pustolovščina

 

 

Kljub nenehnim napadom krvoločnih vampirjev, večnemu begu pred zlobnimi silami in kljubovanju vsem nasprotnikov, se je ljubezen med mlado Bello in vampirjem Edwardom dodatno okrepila in naposled sta pripravljena na poroko. Toda njuna združitev sproži niz usodnih dogodkov, ki mladoporočenca in njune ljubljene prisili v neusmiljen boj na življenje in smrt. Med tem se mora volkodlak Jacob dokončno sprijazniti z izgubo Belline naklonjenosti, vendar imajo njegova nepremišljena dejanja nepredvidljive posledice.

COLOMBIANA
Colombiana

Igrajo: Zoe Saldana, Michael Vartan and Callum Blue
Režija:
Dolžina: 107 min
Zvrst: akcija

Columbija, l. 1992. Devetnajstletna Cataleya je priča umora svojih staršev. Tudi sama se komaj izogne masakru in pobegne k gangsterskemu sorodniku v ZDA. 15 let kasneje začne delati zanj kot poklicna morilka. Njena vizitka, orhideja narisana na prsih žrtev, je sporočilo morilcem njenih staršev. Cataleya je odločena maščevati se do konca...tudi če bo izgubila vse, kar ljubi.

ELITNI MORILCI
Killer Elite

Igrajo: Jason Statham, Clive Owen, Robert De Niro, Yvonne Strahovski, Dominic Purcell, Adewale Akinnuoye-Agbaje
Režija: Gary McKendry
Dolžina: 100 min
Zvrst: akcija

PRIPOROČAMO!

Nova akcijska pustolovščina Morilska elita, ki je nastala na podlagi resničnih dogodkov, sledi enemu najbolj izurjenih agentov za posebne naloge Dannyju (Jason Statham); tega zvabijo iz prostovoljnega izgnanstva, da sestavi svoje moštvo operativcev, s katerimi se poda na domala nemogočo nalogo: rešiti nekdanjega mentorja in partnerja Hunterja (Robert De Niro). Skupaj naj bi se prebili v vrste ugledne in strah zbujajoče posebne vojaške enote - Special Air Service oz. britanske posebne enote letalstva SAS, v kateri morajo razkriti celico vojakov morilcev in njihovega vodjo Spika (Clive Owen), preden njihova dejanja sprožijo mednarodno krizo.

SLUŽKINJE
The Help

Igrajo: Emma Stone, Viola Davis, Octavia Spencer, Bryce Dallas Howard, Jessica Chastain, Allison Janney, Sissy Spacek, Mike Vogel, Chris Lowell
Režija: Tate Taylor
Dolžina: 100 min
Zvrst: drama

Oskar za stransko žensko vlogo!

 

V 60. letih, času ameriškega prizadevanja za rasno enakopravnost, se ambiciozna novinarka Skeeter odloči zapisati zgodbe temnopoltih služkinj, ki skrbijo za domove in vzgajajo otroke bogatih belskih družin. Ker bi s tem obelodanila prikrito zapostavljanje in rasne predsodke, Skeeter naleti na odločen upor belih gospodaric. S pomočjo odločne Aibileen se naposled vse več služkinj odloči razkriti svoje žalostne izkušnje, kar sproži upor proti nepravičnemu sistemu.

LE KAKO JI TO USPE?
Naslov

Igrajo: Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan, Greg Kinnear, Christina Hendricks, Kelsey Grammer, Seth Meyers,...
Režija: Douglas McGrath
Dolžina: 99 min
Zvrst: komedija

klik

Uspešna finančna poslovodkinja Kate skuša uskladiti naporno kariero z nič manj obremenjujočim družinskim življenjem, saj ne želi zamuditi odraščanja otrok. Nova priložnost napredovanja dodatno obremeni njen urnik, za še več poslovnih in čustvenih skušnjav pa poskrbi novi šarmantni poslovni partner Jack. Razpeta med zvestobo do ljubečega moža in otrok in na drugi strani z željo po osebnem uspehu, skuša Kate najti pravo pot v labirintu sodobnega življenja.

PRIJATELJA SAMO ZA SEKS
Friens With Benefits

Igrajo: Mila Kunis, Justin Timberlake, Patricia Clarkson, Jenna Elfman, Bryan Greenberg, Richard Jenkins, Woody Harrelson
Režija: Will Gluck
Dolžina: 101 min
Zvrst: komedija

PRIPOROČAMO!

Režiser prebrisane komedije Lahka punca prikazuje nenavadno srečanje dveh popolnih nasprotij: zapeljivi Ben išče popolno žensko, Sara pa si želi partnerja, s katerim bi si ustvarila družino. Neuspešno iskanje ju združi v postelji, vendar z obljubo, da gre zgolj za prijateljski seks brez obveznosti. Med čakanjem na idealnega partnerja se njune posteljne avanture spreminjajo v strastno razmerje, toda strah priznanja ljubezni ju postavi pred največjo življenjsko preizkušnjo.

ZAPITI DNEVNIK
The Rum Diary

Igrajo: Johnny Depp, Aaron Eckhart, Amber Heard, Richard Jenkins, Giovanni Ribisi, Amaury Nolasco, Marshall Bell, Michael Rispoli
Režija: Bruce Robinson
Dolžina: 120 min
Zvrst: komična drama

Ko je leta 1960 bodoči svobodni novinar in nekonvencionalni pisatelj Hunter Thomp-son opravil s služenjem v vojaškem letalstvu, se je takoj preselil v San Juan v Portoriku.
Za kratek čas je pisal za športno revijo El Sportivo, ki pa so jo kmalu ukinili, in se trudil dobiti delo pri San Juan Staru. Vse, kar je tam doživel, in ljudje, ki jih je spoznal, so ga navdahnili, da je napisal roman The Rum Diary (Zapiti dnevnik). Delo je ostalo v rokopisu več desetletij. V devetdesetih je Johnny Depp, Thompsonov tesni prijatelj in občudovalec, ob nekem obisku odkril rokopis in še istega večera sta sklenila, da je treba roman izdati in ga prirediti za film. Pritegnila sta tedaj že ''upokojenega'' režiserja Bruca Robinsona (Withnail and I), ki je začel pisati scenarij in naj bi film tudi režiral. Njihovi napori in opravljeno delo je rezultat ljubezni, občudovanja in spoštovanja do Thompsona.

NOČ MORSKIH PSOV
Shark Night

Igrajo: Sara Paxton, Dustin Milligan and Chris Carmack
Režija: David R. Ellis
Dolžina: 95 min
Zvrst: grozljivka

klik

TRIJE MUŠKETIRJI 2012
The Three musketeers

Igrajo: Milla Jovovich, Orlando Bloom, Christoph Waltz, Ray Stevenson, Logan Lerman,...
Režija: Paul W.S. Anderson
Dolžina: 110 min
Zvrst: akcijska pustolovščina

 

Pogumni mladenič D'Artagnan želi slediti očetovemu vzoru in postati mušketir, toda dvolični kardinal Richelieu je razpustil kraljevo vojsko in s pomočjo svoje armade ustrahuje Francijo. V boju za pravico in kralja se D'Artagnan pridruži slavni mušketirski trojici Porthosu, Aramisu in Athosu, ki skušajo razkrinkati kardinalove spletke. Med glavnimi osumljenci je zvita in privlačna zapeljivka De Winter, ki je ukradla Da Vincijev načrt novega orožja in ga izročila samovšečnemu angleškemu vojvodi. Toda mušketirji se ne ustrašijo izziva, temveč se z dvignjenimi meči spustijo v novo vratolomno pustolovščino.

BOJEVNIK
Warrior

Igrajo: Tom Hardy, Nick Nolte and Joel Edgerton
Režija: Gavin O'Connor
Dolžina: 100 min
Zvrst: akcija

klik

NOMINACIJA ZA NAGRADO OSCAR 2012 Najboljši igralec v stranski vlogi: Nick Nolte

ALIN VEVERIČKI 3

Igrajo: Anna Faris, Matthew Gray Gubler, Christina Applegate, Alyssa Milano, Justin Long
Režija: Mike Mitchell
Dolžina: 99 min
Zvrst: animirana družinska pustolovščina

SINHRONIZIRANO

 

Veveriček Alvin se z bratoma in prijateljicami veveričkami ter človeškim prijateljem Davom opravi na križarjenje preko oceana, toda kot je že v njihovi navadi, nesreča nikoli ne počiva. Obilica nerodnosti in trenutek nepazljivosti povzročijo, da se mali glodavci znajdejo na osamljenem otoku. Med iskanjem hrane in drugimi pustolovščinami v džungli, si pomagajo z zabavnim petjem in drugimi nemogočimi vragolijami. Toda da bi našli pot domov, morajo združiti moči in prisluhniti živalskemu nagonu, ki so ga v mestu že povsem pozabili.

PARADA
Parada

Igrajo: Nikola Kojo, Miloš Samolov, Hristina Popović, Goran Jevtić, Goran Navojec, Dejan Aćimović
Režija: Srdjan Dragojević
Dolžina: 116 min
Zvrst: komedija

PRIPOROČAMO, ODLIČNO!!!

Režiser kultnih filmov Lepe vasi lepo gorijo in Mi nismo angeli predstavlja tragikomično zgodbo o starih in novih balkanskih ranah. Geja Mirko in Radmilo skušata organizirati parado ponosa v Beogradu, vendar naletita na srdit odpor nacionalistov. Radmilo sklene pakt z vojnim veteranom Limunom - v zameno za organizacijo poroke z dolgoletno ljubeznijo Biserko, bo Limun varoval parado. V iskanju primernih pomočnikov se Limun obrne na nekdanje vojne sovražnike in z Mirkom se podata na nenavadno popotovanje, od Hrvaške, preko Bosne, do Kosova.