AVGUST 2012

 

 

MISIJA NEMOGOČE 4: PROTOKOL DUH
Mission Impossible: Ghost protocol

Igrajo: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton, Ving Rhames, Josh Halloway, Léa Seydoux,...
Režija: Brad Bird
Dolžina: 133 min
Zvrst: akcija

 

Ko bomba poruši Kremlin, ruske oblasti za teroristično dejanje okrivijo skupino operativcev pod vodstvom agenta Ethana. Ameriška vlada zanika odgovornost in sproži protokol duh, s katerim zanika obstoj Ethanove skupine in ji odvzame vse privilegije. Na begu pred lastnimi in tujimi obveščevalnimi službami Ethan zbere skupino zvestih pomočnikov, da bi dokazali svojo nedolžnost in našli resnične teroriste. Toda med številnimi vratolomnimi akcijami morajo ves čas paziti, komu lahko zaupajo, saj se med njimi morda skriva izdajalec.

DEKLE Z ZMAJSKIM TATUJEM
The Girl with the Dragon Tattoo

Igrajo: Daniel Craig, Rooney Mara, Stellan Skarsgard, Robin Wright, Christopher Plummer, Embeth Davidtz,...
Režija: David Fincher
Dolžina: 158 min
Zvrst: trilerNova filmska adaptacija svetovne knjižne uspešnice predstavi srhljivo skrivnost o izginulem dekletu, ki jo skuša po več desetletjih razvozlati neutrudni novinar Mikael. V iskanju odgovorov združi moči z nadarjeno računalniško raziskovalko Lisbeth, katere uporništvo podžigajo številne krute izkušnje in zlobni ljudje, ki ji želijo škodovati. Med razkrivanjem grozljivih umorov se Mikael in Lisbeth znajdeta v smrtni nevarnosti, saj vplivni ljudje ne želijo, da bi resnica prišla na dan.

BOBER
The Beaver

Igrajo: Mel Gibson, Jodie Foster
Režija:
Dolžina: 100 min
Zvrst: drama

priporočamo!

SANJSKA HIŠA
Dream House

Igrajo: Daniel Craig, Naomi Watts, Rachel Weisz, Marton Csokas, Claire Geare, Taylor Geare
Režija: Jim Sheridan
Dolžina: 100 min
Zvrst: triler


Uspešni založnik Will se z mlado družino preseli iz velemesta, toda začetno veselje preglasijo nerazložljivi dogodki. Will odkrije, da je bil njihov novi dom nekoč prizorišče krutega umora mlade mame in njenih hčerk. Med raziskovanjem smiselnih razlag Willu na pomoč priskoči prijazna soseda Ann. Ko družino pretresejo novi srhljivi pripetljaji, se mora Will soočiti z neprijetnim spoznanjem, ki zamaje vsa njegova prepričanja in ga pripelje na rob razuma.

TEMPLAR
Ironclad

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst: pustolovska akcija

 

priporočamo!

 

JACK IN JILL
Jack and Jill

Igrajo: Adam Sandler, Al Pacino, Katie Holmes, Elodie Tougne, Rohan Chand, Eugenio Derbez, David Spade,...
Režija: Dennis Dugan
Dolžina: 100 min
Zvrst: komedija

Režiser komedij Moja neprava žena in Odrasli predstavlja praznične težave zelo nenavadnih dvojčkov. Jack je uspešen producent in srečen družinski človek, ki nikakor ne prenese svoje nergaške, nemarne in nesramne sestre dvojčice Jill. Da bi se je odkrižal, ji skuša poiskati življenjskega partnerja, vendar ne računa, da se bo vanjo zagledal Al Pacino. Ker si Jack obeta donosen posel, skuša sestro in Pacina na vsak način spraviti skupaj, kar povzroči zabaven kaos nesporazumov in ponižanj.

ZMAGOVALEC
Moneyball

Igrajo: Brad Pitt, Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman, Robin Wright, Chris Pratt, Stephen Bishop, Brent Jennings, Ken Medlock
Režija: Bennett Miller
Dolžina: 110 min
Zvrst: športna drama

Resnična zgodba o športnem direktorju baseballskega kluba prikazuje nezavidljive razmere, v katerih mora menedžer Billy sestaviti moštvo za novo sezono. Ker se zaradi nizkega proračuna ne more meriti z večjimi klubi, nima možnosti izbire najboljših igralcev, zato se odloči za nov pristop. S pomočjo statističnega genija Petra sestavita moštvo iz popolnih neznancev, kar ni všeč ne gledalcem ne vodilnim v klubu. Kljub poraznemu začetku in vedno glasnejši opoziciji, se Billy odloči vztrajati in spremeniti sistem igre

ZGODBE IZ NARNIJE 3: POTOVANJE POTEPUŠKE ZARJE
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

Igrajo: Ben Barnes, Skanden Keynes, Georgie Henley, Will Poulter, Laura Brent,
Režija: Michael Apted
Dolžina: 99 min
Zvrst: družinska pustolovščina

 

 

Po dveh nepozabnih dogodivščinah se Lucy in Edmund Pevensie znova vrneta v čarobno Narnio in s seboj pripeljeta nadležnega bratranca Eustaca. Pridružijo se princu Kaspijanu, ki s kraljevo ladjo Potepuška zarja pluje na rob sveta, da bi rešil magično domovino pred grozečim propadom. Na poti se morajo spopasti s temačnimi trgovci s sužnji, čarobnimi škrati, divjimi zmaji in uročenimi bitji iz morskih globin, cilj pa lahko dosežejo le tisti, ki premorejo največ poguma, premetenosti in srčnosti.

PODZEMLJE: PREBUJENJE
Underworld: Awakening

Igrajo: Kate Beckinsale, Charles Dance, Michael Ealy, India Eisley, Kris Holden-Ried, Stephen Rea
Režija: Mans Marlind, Björn Stein
Dolžina: 119 MIN
Zvrst: zf-akcija

 

 

V nadaljevanju priljubljene franšize o vojni med vampirji in volkodlaki usodna vampirka Selena uspe pobegniti iz dolgoletnega ujetništva, toda čaka jo neprijetno presenečenje. Ljudje so izvedeli za obstoj nesmrtnih bitij in jih želijo iztrebiti, zato se Selena odloči združiti razkropljene vampirske klane. Ker pohod na oblast načrtujejo tudi volkodlaki, se vname neizprosna vojna, polna strelskih obračunov, divjih pregonov in neusmiljenega boja na življenje in smrt.

NEVIDNI JEZDEC 2: DUH MAŠČEVANJA
Ghost Rider2: Spirit of Vengeance

Igrajo: Nicolas Cage, Idris Elba, Ciarán Hinds, Violante Placido, Christopher Lambert, Anthony Head
Režija: Mark Neveldine, Brian Taylor
Dolžina: 95 min
Zvrst: zf akcija


Nadnaravni nevidni jezdec motorjev Johnny, ki je za prijateljevo življenje prodal svojo dušo demonu, se po kaosu pred petimi leti, skriva v vzhodni Evropi. Toda njegova mučna usoda ga znova dohiti, ko se mora soočiti z naraščajočim zlom. Da bi preprečil odprtje pekla, mora Johnny sprejeti svojo demonsko stran in poiskati dečka, ki ga želi hudič izrabiti za uničenje človeštva. Oborožen s hitrim motorjem in gorečo smrtonosno verigo, se nevidni jezdec pogumno poda v vratolomne pregone in spektakularne spopade na življenje in smrt.

V IMENU KRALJA
In the name of the king

Igrajo: Jason Statham
Režija:
Dolžina: 95 min
Zvrst: zgodovinska pustolovščina

 

PERFECT SENSE
Perfect sense

Igrajo: Ewan McGregor, Eva Green
Režija:
Dolžina: 95 min
Zvrst: drama

V DEŽELI KRVI IN MEDU
In the Land of Blood and Honey

Igrajo: Rade Šerbedžija, Branko Džurić, Goran Kostić, Zana Marjanović, Vanessa Glodjo,
Režija: Angelina Jolie
Dolžina: 127 min
Zvrst: vojna drama

Zgodba prikazuje tragične dogodke pred in med bratomorno vojno na Balkanu, kjer se v nepozabno zgodbo o ljubezni, sovraštvu, življenju in smrti povežeta zgodbi bosanskega Srba in policista Danijela ter bosanske umetnice Ajle. Njune ljubezenske vezi pretrga kruta vojna, toda v obleganem Sarajevu se znova srečata, ona kot ujetnica v taborišču in on kot neusmiljeni agresor. Razpeta med družbeno in etnično odgovornostjo njunega porekla ter njunimi še vedno tlečimi čustvi, se skušata prebiti preko pasti in labirintov nesmiselne vojne.

SNEG NA LIKIMANDŽARU
Les neiges du Kilimandjaro

Igrajo: Robert Guédiguian, Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan
Režija: Robert Guédiguian
Dolžina: 107 MIN
Zvrst: drama


Michel je predan ladjedelniški delavec v marsejskem pristanišču. Kot razredno zaveden sindikalist že 30 let živi po načelih poštenosti. V soprogi Marie-Claire je našel enakovrednega življenjskega tovariša, zvestega zaveznika, pa tudi predanega kritika. Ko se sooči z nezavidljivo nalogo izbrati 20 delavcev, ki naj bi bili odpuščeni, se odloči, da bo žrebal, in tako nazadnje sam ostane brez službe. Čeprav je brez pravih možnosti za ponovno zaposlitev, svojo predčasno upokojitev sprejme brez pritožb, obkrožen z ljubečo družino in dobrimi prijatelji. Toda njegov svet se obrne na glavo, ko nekega dne druženje s prijatelji prekine brutalen napad dveh zamaskiranih moških, ki jih oropata. Michel je še toliko bolj pretresen, ko ugotovi, da je bil eden od nasilnežev njegov bivši sodelavec, ki je bil odpuščen hkrati z njim.

MELANHOLIJA
Melancholia

Igrajo: Kirsten Dunst, Alexander Skarsgard, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling, John Hurt
Režija: Lars von Trier
Dolžina: 120 min
Zvrst: drama