DECEMBER 2009

 

 

BRUNO
Brüno

Igrajo: Sacha Baron Cohen, Richard Bey, Ron Paul
Režija: Larry Charles
Dolžina: 90 min
Zvrst: komedijaklik


Filmska ekipa, ki je na čudaškem spoznavanju ZDA sledila kazahstanskemu novinarju Boratu, se tokrat z avstrijskim modnim strokovnjakom Brünom odpravi na modne steze največjih svetovnih ustvarjalcev oblačil. Toda homoseksualni mladenič s svojim nenavadnim obnašanjem povsod vzbudi veliko nejevolje in zgražanja, zato se odloči svojo raziskavo razširiti tudi na druge medijske osebnosti in aktualne družbene pojave, kar povzroči pravi kaos zmešnjav in obilico občih nesramnosti.

LEDENA DOBA 3
Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs

Glasovi: Ray Romano, Queen Latifah, Denis Leary, John Leguizamo, Simon Pegg, Seann William Scott, Josh Peck
Režija: Carlos Saldanha, Mike Thurmeier
Dolžina: 95 min
Zvrst: animirana pustolovščina

klikStari prijatelji iz prazgodovine se soočajo s številnimi novimi izzivi, saj pod mrzlo ledeno skorjo odkrijejo povsem nov svet, ki mu vladajo dinozavri. Ob raziskovanju nenavadnih bitij se čemerni mamut Manfred z družico Eli pripravlja na prihod prvega potomca, kar pri prijatelju - sesljajočem lenivcu Sidu - vzbudi starševske občutke. Toda njegova akcija prisvojitve dinozavrovih jajc ne ostane neopažena, zato se trop znajde v smrtni nevarnosti.

BOŽIČ NA KVADRAT
Four christmas

Igrajo: Reese Witherspoon, Vince Vaughn, Jon Favreau, Robert Duvall, Jon Voight, Mary Steenburgen, Sissy Spacek
Režija: Seth Gordon
Dolžina: 95 min
Zvrst: komedija

klik


Srečni par Kate in Brad božične praznike vedno preživita daleč od nadležnih staršev, a nekega dne odhod na eksotične počitnice prepreči gosta megla. Ker so njuni starši ločeni, se morata udeležiti kar štirih zelo različnih in kaotičnih božičnih praznovanj, ki znova prikličejo otroške strahove, najstniške duševne rane in dvome o načrtih za skupno prihodnost. Da bi njuna ljubezen preživela, bosta potrebovala pravi božični čudež...

Kmalu:
BRALEC
The Reader

Igrajo: David Kross, Kate Winslet, Ralph Fiennes, Alexandra Maria Lara, Bruno Ganz, Lena Olin, Hannah Herzsprung
Režija: Stephen Daldry
Dolžina: 124 min
Zvrst: dramaklik

Režiser oskarjevskih filmov Billy Elliot in Ure do večnosti predstavlja filmsko adaptacijo knjižne uspešnice Bernharda Schlinka, v kateri spoznamo idealističnega najstnika Michaela, ki se zaplete v skrivno intimno razmerje z dvakrat starejšo Hanno. Ta nekega dne izgine, čez osem let pa se znova srečata na sodnem procesu proti nacističnim zločincem, med katerimi je tudi Hanna, ki ji očitajo sodelovanje pri pobojih v koncentracijskih taboriščih. Razcepljen med pravniško etiko in starimi občutki ljubezni, skuša Michael odkriti resnico, toda čustev ni tako lahko nadzorovati.

HUDIČEVI JEZDECI
Hell Ride

Igrajo: Larry Bishop, Michael Madsen, Dennis Hopper, Eric Balfour, Vinnie Jones, Leonor Varela, Michael Beach
Režija: Larry Bishop
Dolžina: 90 min
Zvrst: akcijski triler

klik


Čemerni ljubitelj orožja, divjih spopadov in motorjev Pistolero se s prijateljema odpravi na maščevalni pohod proti konkurenčni motoristični tolpi 666. Med vratolomnimi dirkami po puščavi in krvavimi obračuni se prebijajo proti vodilnim članom tolpe, toda to na dan naplavi številne boleče spomine iz preteklosti, kar le še prilije olja na divje plamene nasilja.

POTNIKI
Passengers

Igrajo: Anne Hathaway, Patrick Wilson
Režija: Rodrigo Garcia
Dolžina: 89 min
Zvrst: akcijski trilerklik

 

Po letalski nesreči mlada psihiatrinja Claire Summers pomaga preživelim. Nekateri trdijo, da se je pred nesrečo slišala eksplozija, ki jo hoče letalska družba pomesti pod preprogo, eden od potnikov, Eric, pa začne dvoriti Claire. Ko začnejo preživeli nepojasnjeno izginjati, Claire posumi v zaroto in začne raziskovati resnico. Prepričana je, da je Eric ključ do rešitve uganke. A bolj, ko se približujeta rešitvi, nevarnejše in presunljivejše je dogajanje.

BEG IZ ZAPORA 4: ZADNJA SEZONA
Prison break 4

 

SAMO NA DVD-ju v videoteki Aris Lesce!

RIM 2.sezona
Rome: The complette second season


SAMO NA DVD-ju v videoteki Aris Lesce!

 

SLEPOTA
Blindness

Igrajo: Julianne Moore, Mark Ruffalo, Alice Braga, Yusuke Iseya, Yoshino Kimura, Don McKellar, Jason Bermingham
Režija: Fernando Meirelles
Dolžina: 95 min
Zvrst: triler


klik


Ko mesto zajame skrivnostna bolezen slepote, se neokužena žena zdravnika, ki je oslepel, odloči slediti možu v karanteno, s katero skušajo oblasti zaustaviti napredovanje epidemije. Tam je priča grozljivemu propadu vseh socialnih, družbenih in moralnih vrednot, zato se odloči z manjšo skupino ljudi pobegniti, toda tudi zunanji svet se je v tem času srhljivo spremenil.

USODNA IZDAJA
Traitor

Igrajo: Archie Panjabi, Jeff Daniels, Neal McDonough, Don Cheadle, Guy Pearce, Said Taghmaoui, ...
Režija: Jeffrey Nachmanoff
Dolžina: 114 min
Zvrst: akcija

klik

Napeta zgodba o pokvarjenem svetu, polnem skrivnih (proti-)terorističnih operacij. Eden najspretnejših agentov FBI se v lovu na pobeglega ameriškega vojaka odpravi na tri celine, da bi preprečil strahovito zaroto. Agent Roy Clayton je na sledi Samirju Hornu, zdaj skrivnostnemu liku z izjemno razpredeno mrežo mednarodnih povezav. Horn se sicer vedno pojavi na prizorišču velikih terorističnih operacij, toda pravočasno izgine.

V okviru sodelovanja med agencijami se v raziskavo vmešata tudi brezkompromisni agent CIE, Carter, in agent FBI, Archer. Horna povežejo z nezakonitimi dejavnostmi v Jemnu, Nici in Londonu, toda pojavijo se nasprotni dokazi, zaradi katerih Clayton sumi, da nima opravka zgolj z nezvestim virom, nekdanjim vojaškim uslužbencem, temveč je v ozadju nekaj veliko bolj zapletenega. Horn se mu vse bolj izmika in se poglablja v temačen svet skrivnosti in laži.

VSE MOJE BIVŠE
Ghosts of Girlfriends Past

Igrajo: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Michael Douglas, Lacey Chabert, Emma Stone, Christina Milian
Režija: Mark Waters
Dolžina: 90 min
Zvrst: komedija

klikUspešni in zapeljivi fotograf Connor ženske menja hitreje kot srajce, dokler skoraj ne uniči poroke svojega mlajšega brata. Za kazen ga obiščejo duhovi njegovih bivših deklet iz preteklosti, sedanjosti in prihodnosti ter ga popeljejo na zabavno odkrivanje zamujenih ljubezenskih priložnosti in iskanja poti v srce nekdanje iskrene romance z lepo Jenny.

PREKROKANA NOČ
The Hangover

Igrajo: Bradley Cooper, Heather Graham, Zach Galifianakis, Ed Helms, Justin Bartha, Jeffrey Tambor, Ken Jeong
Režija: Todd Phillips
Dolžina: 90 min
Zvrst: komedija

klik

 

Režiser divjih komedij Road Trip in Modeli stare šole predstavlja zgodbo o skoraj poročenem Dougu, ki želi zadnja dva dneva samskega stanu preživeti s tremi najboljšimi prijatelji. Odpravijo se v mesto zabave Las Vegas, toda po prekrokani noči prijatelji ugotovijo, da je Doug izginil, v kopalnici tiči čisto pravi tiger, v omari pa joka neznan dojenček. Da bi našli pogrešanega prijatelja, se odpravijo po sledeh pretekle noči in ob tem odkrivajo, kakšne neumnosti in pregrehe so povzročili.

 

TERMINATOR 4: ODREŠITEV
Terminator: Savation

Igrajo: Christian Bale, Sam Worthington, Bryce Dallas Howard, Moon Bloodgood, Helena Bonham Carter, Anton Yelchin
Režija: McG
Dolžina: 115 min
Zvrst: zf-akcija

klik

 

V apokaliptičnem svetu bližnje prihodnosti, kjer stroji pod vodstvom inteligentnega računalniškega omrežja Skynet neusmiljeno iztrebljajo človeštvo, skuša odločni John Connor sprejeti vlogo odrešenika, ki mu je bila usojena. Čeprav med soborci uživa veliko spoštovanje, mu vodje odpora ne zaupajo, vojna z uničujočimi ubijalskimi stroji pa postaja vse bolj brezupna. Za novo negotovost poskrbi skrivnostni Marcus, nekdanji obsojenec na smrt, ki je morda zadnje upanje človeštva, toda svoje poslanstvo lahko opravi šele, ko mu uspe pridobiti zaupanje skeptičnega Johna.


12 Rounds

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:


Crusade

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst: