DECEMBER 2010

 

 

BOŽIČNA PESEM
A Christmas Carol

Igrajo: Jim Carrey, Gary Oldman, Cary Elwes, Colin Firth, Robin Wright Penn
Režija: Robert Zemeckis
Dolžina: 96 min
Zvrst: animirana božična pustolovščina
klik

Priljubljena zgodba mojstra pripovedk Charlesa Dickensa je dobila novo podobo s pomočjo režiserja Polarnega vlaka, Beowulfa in Forresta Gumpa. V zagrenjenega in skopega čemerneža, ki ga ob božiču na pot samospoznavanja popeljejo duhovi preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, se je tokrat s pomočjo osupljive računalniške animacije spremenil zabavni komik Jim Carrey, ki pravi smisel božiča prikaže z dobro mero zabave in ščepcem ironije.

KOT NOČ IN DAN
Knight and Day

Igrajo: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard, Maggie Grace, Paul Dano, Marc Blucas, Viola Davis, Jordi Molla
Režija: James Mangold
Dolžina: 110 min
Zvrst: akcija

klik


Nedolžen zmenek na slepo v zabavni akcijski avanturi združi na videz povsem različna človeka: zapeljivo, naivno in predvidljivo June ter spontanega in drznega skrivnega agenta Millerja. Ona želi priti na sestrino poroko, on mora zavarovati dragocen izum, ki si ga želijo prilastiti zločinci. Nenavadni par je prisiljen združiti moči, kar povzroči zabaven kaos divje akcije, kjer lahko za neobičajno ravnovesje poskrbita le njuni popolni (in usodno privlačni) nasprotji.

SOMRAK SAGA: MRK
The Twilight Saga: Eclipse

Igrajo: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Billy Burke, Ashley Greene,
Režija: David Slade
Dolžina: 124 min
Zvrst: romantični triler

klik

Kultna ljubezenska saga Somrak se nadaljuje z večnim hrepenenjem med lepo Bello in vampirjem Edwardom. Njuno prepovedano romanco dodatno otežijo skrivnostni umori in grozeča vojna med vampirji in volkodlaki. Krhko ravnovesje je odvisno od Belle, ki se mora dokončno odločiti med ljubeznijo do Edwarda in prijateljstvom z volkodlakom Jacobom. Toda vrnitev maščevalne vampirke Victorie povzroči neizprosen boj na življenje in smrt ter številne težke življenjske odločitve, kjer lahko zmaga le iskrena ljubezen.

POKAŽI JIM VRAGA, MALONE
Give'em hell Malone

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:


PROSTE SOBE 2
Vacancy 2: The first cut

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

 

MAČKE IN PSI 2
Cats and dogs 2

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

MARMADUKE
Marmaduke

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

SREČNEŽI
The Lucky ones

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

 

PISMA JULIJI
Letters to Julia

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

 


 

TEČNOBA
Smother

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

 

ODRASLI
Grown ups

Igrajo: Adam Sandler, Salma Hayek, Steve Buscemi, Maria Bello, Maya Rudolph,
Režija: Dennis Dugan
Dolžina: 99 min
Zvrst: komedija

 

klik

Režiser neobrzdanih komedij Zohan je zakon in Gasilca pred oltarjem združi skupino osnovnošolskih prijateljev, ki se po 30 letih znova srečajo na družinskih počitnicah. Toda njihove zelo različne družine in neobičajne življenjske navade kmalu povzročijo veliko nepredvidljivih in bolečih, toda zelo zabavnih katastrof. Da bi svoja življenja spravili v običajne tirnice, morajo prijatelji združiti moči in znova odkriti mladostne sanje in hrepenenja.

IZVOR
Inception

Igrajo: Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Marion Cotillard, Tom Hardy, Cillian Murphy, Tom Berenger
Režija: Christopher Nolan
Dolžina: 111 min
Zvrst: psihološki triler

klik

Režiser temačnih miselnih izzivov Memento, Insomnia in Vitez teme se poglobi v najbolj srhljive dele človeškega uma, kamor s pomočjo futuristične tehnologije kuka pretkani Dom. Preko sanj vdira v misli drugih ljudi in krade dragocene podatke, zato postane najbolj iskan zločinec na planetu. Da bi zaživel normalno življenje, se odloči za zadnjo akcijo, kjer spominov ne namerava ukrasti, temveč želi namestiti nove in tako izvesti popoln zločin. Toda v nepredvidljivem svetu človeških misli ni pravil in omejitev, zato nepričakovani sovražnik nalogo spremeni v smrtonosno past, polno prevar in preobratov.

ZGUBE
The Losers

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

PREDATORJI
Predators

Igrajo: Danny Trejo, Adrien Brody, Topher Grace, Laurence Fishburne, Alice Braga, Derek Mears, Walton Goggins, Brian Steele
Režija: Nimród Antal
Dolžina: 110 min
Zvrst: zf-akcija

klik

 

Skupina neznancev se v nepojasnjenih okoliščinah znajde na neznanem planetu, skupen pa jim je zgolj sloves neusmiljenih vojakov in morilcev. Raziskovanje skrivnostne pokrajine se spremeni v krvav boj na življenje in smrt, saj jih zasleduje in mori neznano bitje. Hladnokrvni bojevniki sprejmejo izziv in se pripravijo na spopad, a se ne zavedajo, da so jim za petami najspretnejši lovci vesolja, odločeni, da v svoje vitrine postavijo nove človeške trofeje.

ŽENSKAR
Spread

Igrajo: Ashton Kutcher, Anne Heche, Margarita Levieva, Sebastian Stan, ...
Režija: David Mackenzie
Dolžina: 99 min
Zvrst: zabavna drama

 

klik


Nikki (Ashton Kutcher) živi svoje sanje. S svojim izgledom in šarmom kraljuje po ulicah Los Angelesa in kot za stavo osvaja vroče, bogate in uspešne ženske srednjih let. Življenje se mu obrne na glavo v trenutku, ko spozna svojega ženskega dvojnika - Heather. Lepa natakarica išče bogatega moškega, ki jo bo razvajal in zasipaval z dragimi darili. Nikkija čaka torej draga lekcija, ki ga bo močno pretresla in oddaljila od njegovega brezbrižnega življenjskega sloga v Hollywoodu.