DECEMBER 2011

 

 

HITRI IN DRZNI 5
FAST FIVE

Igrajo: Paul Walker, Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jordana Brewster, Chris "Ludacris" Bridges, Tyrese Gibson
Režija: Justin Lin
Dolžina: 100 min
Zvrst: akcija

 

 

 

Nekdanji policist Brian in kralj avtomobilskih vragolij Dom znova združita moči v divji cestni akciji, ki ju popelje na ulice kaotičnega Ria de Janeira. Na begu pred zakonom se njuna skupina vročekrvnih voznikov znajde v smrtonosnem boju z neizprosnimi preprodajalci mamil in podkupljivimi poslovneži. Za navzkrižni ogenj poskrbi še izkušeni agent Luke, ki želi Doma na vsak način spraviti za rešetke, kar povzroči vrtoglave in smrtonosne pregone po brazilskih ulicah.

PREKROKANA NOČ 2
The Hangover 2

Igrajo: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Ken Jeong, Jamie Chung
Režija: Todd Phillips
Dolžina: 100 min
Zvrst: komedija
Po nepozabni fantovščini v Las Vegasu se divjim prijateljem Philu, Stuju, Alenu in Dougu obeta nov kaos prekrokane noči. Med čakanjem na Stujevo poroko skušajo na Tajskem doživeti vse, kar jim pade na pamet, toda njihova lahkomiselnost jih hitro spravi v številne zelo boleče težave, pravo paniko pa povzroči skrivnostno izginotje nevestinega brata. Ob odkrivanju dogodkov pozabljene noči se morajo soočiti s številnimi neprijetnimi posledicami svojih nepremišljenih dejanj.

AVTOMOBILI 2
Cars 2

 

 


SINHRONIZIRANA HIT RISANKA

 

VSE DOBRE STVARI
All good things

Igrajo: Ryan Gosling, Kirsten Dunst, Frank Langella, Lily Rabe, Philip Baker Hall, Michael Esper, Diane Venora, Nick Offerman,
Režija:
Dolžina: 100 min
Zvrst: triler

Ljubezenska zgodba in skrivnostni umor, ki temeljita na najbolj razvpitem primeru nerešenih umorov v zgodovini New Yorka. Izvirni scenarij uporablja na novo odkrita dejstva, sodne zapise in špekulacije kot osnovo za domiselno zgodbo o družini, obsedenosti, ljubezni in izgubi.

SPUSTI ME K SEBI
Let me in

Igrajo: Kodi Smit-McPhee, Chloe Moretz, Richard Jenkins, Cara Buono, Elias Koteas,
Režija: Matt Reeves
Dolžina: 100 min
Zvrst: grozljivka

Režiser srhljivega spektakla Pošastno predstavlja zgodbo o 12-letnem Owenu, ki je vsak dan deležen nadlegovanja nasilnih sovrstnikov, razumevanja pa ne najde niti pri preobremenjenih starših. Življenje se mu spremeni s prihodom skrivnostne deklice Abby, saj v njej prepozna sorodno dušo. Toda niz grozljivih umorov, ki pretresejo mesto, v dečkovi domišljiji vzbudi številne sume in strahove, da Abby obdaja zelo temačna in smrtonosna skrivnost.

CENA RESNICE
The Lincoln Lawyer

Igrajo: Matthew McConaughey, Marisa Tomei, Ryan Phillippe, John Leguizamo, Josh Lucas, William H. Macy, Bryan Cranston, Michaela Conlin, Margarita Levieva, Katherine Moennig, Michael Pena
Režija:
Dolžina: 100 min
Zvrst: triler

Nov napet triler tega leta, govori o Matthewu, ki se preživlja kot odvetnik v mestecu Lincoln. Navajen je manjših primerov od katerih tudi živi. A nekega dne se na vratih pojavi bogati playboy z Beverly Hillsa , ki je obtožen poskusa umora. Od tega primera je od zdaj naprej odvisna njegova kariera. A prvo oko lahke primer se prelevi v mogočno bitko laži, manipuliranja in slabe vesti..

OPAZOVALEC
Resident

Igrajo: Hillary Swank, Jeffrey Dean Morgan, Christopher lee
Režija:
Dolžina: 90 min
Zvrst: triler

ROPAR
Der Rauber

Igrajo: ANDREAS LUST, FRANZISKA WEISZ, MARKUS SCHLEINZER, PETER VILNAI, JOHANN BEDNAR, MAX EDELBACHER
Režija: BENJAMIN HEISENBERG
Dolžina: 97 min
Zvrst: triler

PRIPOROČAMO!

Johann Rettenberger (Andreas Lust) je upornik, ki ga anarhistični pogledi na svet pripeljejo v neizogiben spopad z družbo, ki duši njegov svobodni duh. Heisenberg prikaže roparja kot vrhunskega športnika in endorfinskega odvisnika, ki mora biti ves čas v gibanju. Obseden s popolno izvedenimi roparskimi podvigi je hladnokrven in preračunljiv, med samo izvedbo zločina pa je hiter in iznajdljiv.

ZGINOTJE ALICE CREED
The disappearance of alice Creed

Igrajo: Gemma Arterton, Eddie Marsan, Martin Composton
Režija: J. Blakeson
Dolžina: 99 min
Zvrst: akcija

Vic (Eddie Marsan) in Danny (Martin Compston) sta bivša zapornika, ki se več dni trudita zvočno izolirati in ojačati zidove malega stanovanja. Vic je oster in dominanten ter strašno sumnjičav, medtem ko je Danny vodljiv in pripravljen storiti vse, kar mu Vic ukaže. Mlada Alice Creed (Gemma Arterton) prihaja iz premožne družine. Po nekaj posnetkih Vic pošlje njenemu očetu zahtevo po odkupnini v vrednosti dveh milijonov funtov, za varno vrnitev njegove hčere. Vic je prepričan, da izvaja popolni zločin, vendar ne gre vse po načrtih: Alice je pametnejša in iznajdljivejša od njegovih pričakovanj in na Dannyjevo privrženost je možno vplivati na načine, ki jih Vic ni pričakoval.


ZLATI OREL
The Eagle

Igrajo: Donald Sutherland, Channing Tatum, Jamie Bell, Mark Strong, Denis O'Hare, Anthony Dod Mantle, ...
Režija: Kevin Macdonald
Dolžina: 100 min
Zvrst: avantura


Dvajset let po nenavadnem izginotju celotne legije, se mlad poveljnik Marcus Aquila (Channing Tatum) iz Rima odpravi v škotsko višavje, da bi razrešil skrivnostno izginotje ter povrnil čast svojemu očetu, poveljniku izginule legije. Marcus se skupaj s svojim britanskim sužnjem Esco (Jamie Bell) utabori blizu nenaseljenega območja Škotske. Kmalu se sooči z okrutnim ljudstvom in si ponovno pridobi izgubljeni simbol legije, zlatega orla.

VZPON PLANETA OPIC
Rise of the Planet of the ares

Igrajo: James Franco, Tom Felton, Brian Cox, Andy Serkis, Freida Pinto, Tyler Labine, John Lithgow, David Hewlett, David Oyelowo
Režija: Rupert Wyatt
Dolžina: 120 min
Zvrst: zf akcija

 

 

Nadarjeni mladi znanstvenik skuša odkriti novo zdravilo, zato prične z genetskimi poskusi na opicah. Najbolj uspešni opičji testni primerek Caesar začne kmalu kazati znake višje inteligence, a vedno znova naleti na neodobravanje ljudi, ki se ga bojijo in ga želijo za vedno ohraniti za rešetkami. Toda s pomočjo novih spoznanj Caesar uide in sproži upor inteligentnih opic proti človeštvu.

ZELENA SVETILKA
Green Lantern

Igrajo: Ryan Reynolds, Blake Lively, Peter Sarsgaard, Mark Strong, Angela Bassett, Tim Robbins, Temuera Morrison, Jenna Craig
Režija: Martin Campbell
Dolžina: 120 min
Zvrst: zf-akcijaDrzni testni pilot Hal je priča strmoglavljenju neznanega letečega predmeta in ob srečanju z Nezemljanom prejme skrivnostni zeleni prstan. Ko si ga nadene, dobi nadnaravne moči elitnega reda galaktičnih junakov, ki so zapriseženi ohranjanju ravnovesja v vesolju. Toda ko svet ogrozijo skrivnostne temne sile, mora Hal sprejeti veliko odgovornost, ki jo je prejel, in svoje sile uporabiti v boju za obstanek človeštva.

TAMARA DREWE
Tamara drewe

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

ŠTIRJE LEVI
Four lions

Igrajo: Christopher MorrisKayvan Novak, Nigel Lindsay, Riz Ahmed, Adeel Akhta
Režija: Chris Morris
Dolžina: 98 min
Zvrst: komedija


Štirje levi so britanska farsa o džihadizmu, vojni proti terorju, pop paranoji, medijski stereotipizaciji islamizma in vplivu Levjega kralja na tragično - da ne rečem burleskno - občutje sveta. Štirje muslimanski prijatelji, ki so približno tako clueless kot Alicia Silverstone v filmu Nimaš pojma, sklenejo, da se bodo vključili v džihad. Ker hočejo postati mučeniki, bi se radi samorazstrelili. Možnosti, da prideš v raj, še preden tvoja glava trči ob strop, je ogromno. Predstavljajte si Wayna in Gartha, ki se hočeta preleviti v fundamentalista, ali pa gospoda Beana, ki misli, da je »Paki Rambo«, ali pa Jackasse, ki se urijo v kampih Al Kaide: tako izgledajo Štirje levi, sitkomski teater absurda. Kot Waynov svet v dobi vojne proti terorju, kot Bean z brado, kot džihadistični Jackass

MOJIH ZADNJIH PET PUNC
My last five girlfriends

Igrajo: Brendan Patricks, Naomie Harris, Cecile Cassel, Jane March, Kelly Adams
Režija: Julian Kemp
Dolžina: 99 min
Zvrst: komedijaDuncana Andersona je zapustila še ena punca, zato bi najrajši dvignil roke nad ženskami. V zadnjem poskusu, da bi ugotovil, kaj z njimi počne narobe (in prav), Duncan o sebi izpraša svojih zadnjih pet deklet. To potovanje se izkaže za ganljivo, smešno in včasih nadvse čudno. V zadnjih dveh letih je Duncan videl in poskusi vse. Skušal je biti popoln partner, kateremu je vseeno, da bivši fantje njegove punce še niso povsem izginili iz njenega življenja. V upanju, da bo postal zanimivejši in privlačnejši, se je znebil britanske zadržanosti. Ženskam je neuspešno dajal modne nasvete, trpel njihovo nevarno vožnjo, izmislil si je celo skrivni jezik. Zbral je toliko poguma, da je tvegal vse in izrekel tisti dve besedici ... Ne glede na ves trud, je Duncan na koncu vedno ostal sam ... toda to se bo kmalu spremenilo.