FEBRUAR 2011

 

 

ZBLAZNELI
The Crazies

Igrajo: Radha Mitchell, Timothy Olyphant , Joe Anderson, Danielle Panabaker , ...
Režija: Breck Eisner
Dolžina: 101 min
Zvrst: triler

Ameriške sanje se povsem razblinijo, ko prebivalci idiličnega mesteca nenadoma zblaznijo. Zaradi skrivnostnega strupa se prelevijo v neizprosne morilce z neizmerno željo po nasilju in krvavih obračunih. Da bi zajezila epidemijo, vojska neusmiljeno izolira mesto in s tem preostale preživele potisne v neizogibno smrt. Šerif David Hutton in njegova noseča žena Judy se z redkimi neokuženimi znajdeta v bitki za preživetje. Morilci prežijo na vsakem koraku. Med njimi so tudi sosedje, prijatelji, sorodniki. Nikomur ne gre zaupati. Ali se jima bo uspelo izviti iz krvavega mestnega obračuna?

Znanstveno-fantastična grozljivka režiserja Brecka Eisnerja je nastala po filmski predlogi, klasiki Georgea A. Romera, ki je tokrat prevzel vlogo izvršnega producenta. Scenarista sta Scott Kosar in Ray Wright.

DALEČ NA SEVERU
Far north

Igrajo: Sean Bean, Michelle Yeoh, Michelle Krusiec , ...
Režija: Asif Kapadia
Dolžina: 90 min
Zvrst: avantura

Daleč na severu je nov film režiserja Asifa Kapadie (The Warrior, Povratek). Zgodba se odvija v prostrani in oddaljeni arktični pokrajini ter govori o prvinskih življenjskih temah, kot so preživetje in maščevanje.

Čeprav okleva, ženska po imenu Saiva (Michelle Yeoh: Prežeči tiger, skriti zmaj), reši ranjenega tujca (Sean Bean: trilogija Gospodar prstanov), ki nemočno leži na ledenomrzlem snegu. S pomočjo mlade in lepe Anje (Michelle Krusiec), mu pomaga okrevati, a ženski se začneta boriti za naklonjenost vedno močnejšega moškega. Ljubezenski trikotnik je v osamljeni divjini neizbežen.

Daleč na severu je prirejen po kratki zgodbi večkrat nagrajene pisateljice Sare Maitland.

VROČA RAZPRODAJA
The Goods

Igrajo: Jeremy Piven, Ving Rhames, James Brolin, Jordana Spiro, ...
Režija: Neal Brennan
Dolžina: 90 min
Zvrst: komedija

Od ustvarjalcev filmov Kralji hitrosti in Polbrata

Don Ready (Jeremy Piven) je smrtno resen, kadar se zadeva nanaša na prodajo in zabavo. Ko sprejme ponudbo za delo, najame najboljšo ekipo na terenu, ki bo poskušala v enem vikendu prodati rekordno število rabljenih avtomobilov. Na poti mu stojita samo dve stvari: konkurenčni tekmec, ki želi, da Readyju ne bi uspelo, saj bi tako lahko prevzel prodajano rabljenih avtomobilov ter dekle, ki je imuno na Donove prodajne in osvajalske trike.


"Smešen in zanimiv kot katerikoli film v katerem igrata Will Ferrell ali Judd Apatow" James Mullinger, GQ
"Presenetljiv in izviren film, ki me je neštetokrat nasmejal" Jonathan Ross, Film 2009

ZGODBE IZ ZLATE DOBE
Tales from the golden age

Igrajo: Vlad Ivanov, Tania Popa, Teodor Corban, Alexandru Potocean, ...
Režija: Hanno Höfer , Razvan Marculescu
Dolžina: 155 min
Zvrst: komedija

Nekonvencionalna osebna pripoved o zadnjih letih komunističnega režima v Romuniji, podana iz perspektive običajnih ljudi in s petimi urbanimi miti. V prvem sledimo hrupnim pripravam na uradni partijski obisk v nekem mestecu; pretirane zahteve organizacijskega komiteja prebivalce tako zamorijo, da se ga preprosto zapijejo in se raje odpravijo v bližnji lunapark. Drugi mit nas pripelje bližje samemu težišču oblastne moči, saj nam poda zgodbo o tem, zakaj nekega dne ni izšel uradni partijski časopis. Tretja zgodba nam predstavi zavednega voznika tovornjaka, ki mu prepovedo, da bi se med potjo zaustavljal. Ko to enkrat vendarle stori, mu ukradejo kolesa, sam pa šele takrat ugotovi, kaj pravzaprav prevaža. O razmerju med politiko in hrano spregovori četrta zgodba; predstavi nam pohlepnega policista, ki tuhta, kako v popolni tišini ubiti prašiča, saj ga bo le tako lahko obdržal le sam zase. V sklepni zgodbi pa sledimo mlademu paru, nekakšnima romunskima prevarantoma, kot sta bila Bonnie in Clyde, ki ljudem "kradeta" steklenice z vodo.

»Zdi se mi, da Zgodbe iz zlate dobe poustvarja ozračje in občutenje italijanskih filmov iz šestdesetih ali sedemdesetih let, tistih priljubljenih, neposrednih in duhovitih del, ki so film vrnila v objem popularne umetnosti.« (Cristian Mungiu)

CHE 1.DEL
Che 1.

Igrajo: Benicio Del Toro, Julia Ormond, Oscar Isaac, Rodrigo Santoro, Demián Bichir, ...
Režija: Steven Soderbergh
Dolžina: 134 min
Zvrst: biografija-vojni

Dandanes, skoraj 43 let po njegovi smrti, Che še vedno ostaja vpliven simbol. Njegova podoba se povezuje z mladostniškim uporništvom, idealizmom in borbi za male ljudi. Zgodba spremlja vzpon Cheja med leti 1952 in 1959, ko se iz mladega zdravnika spremeni v upornega vodjo ter z zmagami in s svojo karizmo postane revolucionarni heroj. Film Argentina se konča v trenutku, ko Che praznuje zmago v Santa Clari, kjer so uporniki dokončno porazili Batisto, krutega diktatorja.


"Eden izmed najbolj navdušujočih, pretresljivih in prepričljivih vojnih filmov" - Robbie Collin, News of the world

CHE 2.DEL
Che 2.

Igrajo: Benicio Del Toro, Julia Ormond, Oscar Isaac, Rodrigo Santoro, Demián Bichir, ...
Režija: Steven Soderbergh
Dolžina: 134 min
Zvrst: biografija-vojni

Dandanes, skoraj 43 let po njegovi smrti, Che še vedno ostaja vpliven simbol. Njegova podoba se povezuje z mladostniškim uporništvom, idealizmom in borbi za male ljudi. Zgodba spremlja vzpon Cheja med leti 1952 in 1959, ko se iz mladega zdravnika spremeni v upornega vodjo ter z zmagami in s svojo karizmo postane revolucionarni heroj. Film Argentina se konča v trenutku, ko Che praznuje zmago v Santa Clari, kjer so uporniki dokončno porazili Batisto, krutega diktatorja.


"Eden izmed najbolj navdušujočih, pretresljivih in prepričljivih vojnih filmov" - Robbie Collin, News of the world

UMORI NA OXFORDU
The Oxford murders

Igrajo: Elijah Wood, John Hurt, Leonor Watling * Alex de la Iglesia
Režija: Alex de la Iglesia
Dolžina: 100 min
Zvrst: trilerMartin (Elijah Wood) je ameriški študent na Oxfordu. Za svojega mentorja želi slavnega matematika Arthurja Seldoma (John Hurt). Obožuje ga in poveličuje ter je skoraj obseden z njim. Da bi se mu približal, bi naredil skoraj vse. Ko umorijo gospo Eagleton, Seldomovo znanko, pri kateri ima Martin sobo, policija najprej osumi njeno hčerko Beth. Toda Seldom in policija začneta dobivati sporočila z matematičnimi simboli, ki napovedujejo čas in kraj umorov. Kdo je morilec in ali ga bodo odkrili, še preden se zgodi tragedija?

ČIVAVA Z BEVERLY HILLSA 2
Beverly Hills Chihuahua 2

Igrajo:
Režija:
Dolžina: 90 min
Zvrst: mladinska komedija

 

LJUBEZEN NA DALJAVO
Going the distance

Igrajo: Drew Barrymoore, Justin Long
Režija: Nanette Burstein
Dolžina: 90 min
Zvrst: romantična komedija

 

Newyorška romanca med ambiciozno novinarko Erin in iskalcem glasbenih talentov Garrettom se zdi kot popolna ljubezen na prvi pogled, a ob koncu počitnic in Erinim povratkom v San Francisco se znajdeta pred usodno preizkušnjo ljubezni na daljavo, Kljub dvomom in nasprotovanju prijateljev in sorodnikov sta zaljubljenca odločena nadaljevati z romanco. A kot se izkaže, tudi v sodobnem svetu naprednih komunikacij, nič ne more nadomestiti pristnega človeškega dotika, čustev in hrepenenja.

MULAN
Mulan

Igrajo: Wei Zhao, Jaycee Chan, Rongguang Yu, Zhou Sun, Guangcheng Song
Režija:
Dolžina: 100 min
Zvrst: akcijska zgodovinska pustolovščina

Na Kitajskem je nekoč živela deklica Hua Mulan, ki je živela sama z očetom po imenu Hua Hu. Že v mladih letih je z očetovo pomočjo začela vaditi borilne veščine in se učiti vojaških strategij, zato je postala izurjena borka. Ko je bila stara 18 let, nomad Rouran napade njeno deželo Wei. Cesar ukaže, da morajo vsi moški v vojsko. Mulan ne prenese misli, da bi njen ostareli oče odšel v vojno, zato se preobleče v moškega in se skrivoma pridruži vojski namesto njega. Kmalu njena izurjenost v borilnih veščinah pritegne pozornost Wena Taija, vodje bataljona ...

 

SPET TI
You Again

Igrajo: Kristen Bell, Sigourney Weaver, Jamie Lee Curtis
Režija: Andy Fickman
Dolžina: 95 min
Zvrst: komedija

 

 

 

 

 

VSE NOVOSTI V FEBRUARJU 2011:

 

9378 ODPLAKNJENI GIZDALIN risanka

9379 NOTREDAMSKI ZVONAR sinhronizirana risanka

9380 OTOK ZAKLADOV sinhronizirana risanka


9381 ANASTAZIJA sinhronizirana risanka

9382 PRINC IN BERAČ sinhronizirana risanka

9383 SCHWARZ LUTZER erotika

9384 BABY DOLL erotika

9385 SEX KITTENS erotika

9386 ROUTE 69 erotika

9387 HEAVY DUTY CHICKS erotika

9388 LORD OF THE RINGS igra Playstation 3

9389CALL OF DUTY 4 igra Playstation 3

9390 VROČA RAZPRODAJA komedija

9391 CHE: 1. DEL vojni

9392 CHE: 2. DEL vojni

9394 ZBLAZNELI triler

9395 ZGODBE IZ ZLATE DOBE komedija

9396 DALEČ NA SEVER triler

9397 SEXUAL HEAT erotika

9398 AMANDAS DIARY erotika

9399 ČIVAVA Z BEVERLY HILLSA 2 mladinska komedija

9400 CENTURION zgodovinski spektakel

9401 SPET TI komedija

9402 LJUBEZEN NA DALJAVO komedija

9403 POGUMNI VOJAK akcija

9404 MULAN: LEGENDARNA BOJEVNICA pustolovska akcija

9405 UMORI NA OXFORDU triler

9406 LUST TREASURES NR. 8 erotika

9407 BANHOF LOLITAS VOLUME 4 erotika

9408 REPORTER erotika

9409 SINS erotika

9410 PRIVATE TROPICAL 12 erotika

9411 CHICKS COME CHEAP erotika

9412 NAJBOLJŠI OČKA NA SVETU drama Robin Williams

9413 COCO CHANEL & IGOR STRAVINSKY drama

9414 WHY DID I GET MARRIED TOO? komedija

9415 THE BURROWERS akcijska grozljivka

9416 THE RUNAWYS rokerski