JANUAR 2012

 

 

KAKO SE ZNEBITI ŠEFA
Horrible Bosses

Igrajo: Jennifer Aniston, Jason Bateman, Kevin Spacey, Colin Farrell, Jamie Foxx,
Režija: Seth Gordon
Dolžina: 90 MIN
Zvrst: KOMEDIJA

 Režiser komedije Božič na kvadrat sledi trem zagrenjenim prijateljem, ki jim grozni šefi vsak dan uničujejo življenje. Ker ne morejo dati odpovedi, se domislijo drugačne rešitve, kako bi se za vedno znebili nadležnih šefov. Začnejo kovati načrte, kako bi šefe spravili v rani grob, toda smrtonosne nakane ves čas ovirajo številne nepričakovane in zabavne težave. A vsak nov neuspeh prijatelje le še dodatno podžge in povzroči nov krog bolečih katastrof.

SMRKCI
The Smurfs

Igrajo: Neil Patrick Harris, Jayma Mays, Hank Azaria, Jonathan Winters, Katy Perry,
Režija: Raja Gosnell
Dolžina: 90 min
Zvrst: KOMEDIJA

 


Režiser filmov o Scooby-Dooju in Čivava z Beverly Hillsa je na veliko platno prenesel kultne modre Smrkce. Na begu pred zlobnim čarovnikom Gargamelom in njegovim mačkom Azraelom Smrkci zapustijo svojo pravljično gozdno vasico in pristanejo sredi New Yorka. Skrijejo se pri nič hudega slutečem paru, ki kmalu občuti vso kaotično ustvarjalnost zabavnih modrih čudakov. Toda Gargamel je odločen, da Smrkce dobi, pa če potem takoj umre!

SUPER 8
Super 8

Igrajo: Joel Courtney, Elle Fanning, Kyle Chandler, Ron Eldard, Noah Emmerich, Riley Griffiths, Ryan Lee, Zach Mills
Režija: J.J. Abrams
Dolžina: 90 min
Zvrst: TRILER

Režiser akcijskih spektaklov Misija: nemogoče 3 in Zvezdne steze predstavlja skrivnostno zgodbo skupine otrok, ki so med snemanjem amaterskega filma priča osupljivemu iztirjenju vojaškega vlaka. Iz enega od vagonov pobegne skrivnostno bitje in kmalu se bližnje podeželsko mestu sooči s številnimi nerazložljivimi pojavi. Čeprav mesto obkroži vojska, skušajo otroci na lastno pest pojasniti dogodke, a se neverjetna resnica spretno izmika filmskemu traku njihove prenosne kamere.

2:22
2:22

Igrajo: Val Kilmer,Robert Miano, Jorge Jiminez, Peter Dobson, Sile Bermingham, Bruce Kirby
Režija: Phillip Guzman
Dolžina: 90 min
Zvrst: AKCIJA

 

 

Ko se skupinica štirih tatov sredi zime odloči oropati razkošen hotel, gre med ropom vse narobe. V njihovem zapletenem načrtu vloge nevede igrajo tudi nič hudega sluteči gostje hotela. Splet nenavadnih življenj in težkih odločitev klobčič tako zaplete, da ga ni več mogoče odplesti. Ta triler nazorno prikaže pomen pripadnosti, ljubezni, prijateljstva in časti.

KLEPETALNICA
Chatroom

Igrajo: Aaron Johnson, Imogen Poots, Matthew Beard, Hannah Murray, Daniel Kaluuya
Režija: Hideo Nakata
Dolžina: 90 min
Zvrst: TRILER-GROZLIVKA

Ko se pet najstnikov spozna na spletu, se med njimi porodi nedolžno prijateljstvo. Toda kmalu eden od njih, ki ga privlači mračna plat interneta, odkrije, kateri iz skupine je najranljivejši, in zgrabi priložnost, da ga popelje na pot brez povratka. Psihološki triler je postavljen tako v resnični kot virtualni svet in razkriva srhljivo podobo, kaj se zgodi, ko se meje med resničnim svetom in spletom zabrišejo.

BREZ POVRATKA 5
Final destination 5

Igrajo: Nicholas D'Agosto, Emma Bell, Miles Fisher, Arlen Escarpeta, David Koechner, Tony Todd, Courtney B. Vance, Jacqueline MacInnes Wood
Režija: Steven Quale
Dolžina: 92 min
Zvrst: TRILER

 

 

Vizija spektakularnega porušenja visečega mostu skupino prijateljev reši pred gotovo smrtjo. Vendar starka s koso ni zadovoljna z njihovim pobegom, zato za vsakega pripravi nepričakovan in zelo boleč konec. Med iskanjem rešitve prisluhnejo nasvetom skrivnostnega pogrebnika, ki je v preteklosti že videl podobne primere Matildinega krutega poigravanja s svojimi žrtvami. Toda ledeni objem smrti je tokrat še bolj neizprosen in krvav.

TA NORA LJUBEZEN
Crazy stupid love

Igrajo: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone, Marisa Tomei, Analeigh Tipton, Jonah Bobo, Joey King
Režija: Glenn Ficarra, John Requa
Dolžina: 90 min
Zvrst: KOMEDIJA

Na videz srečno življenje preprostega Cala se sesuje v prah, ko ga žena sooči z željo po ločitvi. Med utapljanjem žalosti v alkoholu Cal spozna spretnega osvajalca ženskih src Jacoba. Ta se odloči ukrepati in Cala z nasveti o modi in dvorjenju znova vrniti med ljubezenske lovce. Toda romantične afere Calu le še dodatno utrdijo prepričanje v resnično, četudi boleče hrepenenje. Medtem se tudi Jacob sooča z največjim ljubezenskim izzivom svojega burnega življenja.

V IMENU DENARJA
Cash

Igrajo: Sean Bean, Chris Hemsworth, Victoria Profeta, Mike Starr, Glenn Plummer
Režija: Stephen M. Anderson
Dolžina: 99 min
Zvrst: AKCIJA


Mladi par, ki se težko prebija skozi življenje, naleti na kovček poln denarja in prepričana sta, da se jima je sreča nasmehnila in se bo življenje obrnilo na bolje. A kmalu jima na vrata potrka neusmiljen in zloben kriminalec Pyke Kubic in zahteva tisto, kar mu po njegovem prepričanju pripada. Sledi akcijska pustolovščina po ulicah Chicaga, v kateri se vsi trije vse globlje pogrezajo v brezizhodno pogubo izdaje in nasilja... Vse v imenu denarja.

CELICA 211
Cell 211

Igrajo: Luis Tosar, Carlos Bardem, Marta Etura, Vicente Romero, Antonio Resines
Režija: Daniel Monzon
Dolžina: 100 min
Zvrst: TRILER

 

Juan Oliver želi narediti dober vtis na svojem novem delovnem mestu zaporniškega paznika, zato se doma poslovi od svoje noseče žene Elene in navsezgodaj odide na delo. Ta odločitev za vedno spremeni njegovo usodo, saj se na ogledu ječe zgodi nesreča in Juan nezavesten obleži. Na hitro ga odvlečejo v ječo številka 211. V tistem trenutku ujetniki strogo varovanega oddelka zasedejo kaznilnico. Zavedajoč se izbruha nasilja, paznika pobegneta in pustita Juana nezavestnega na prozorišču upora. Ko se Juan prebudi, se takoj zave svojega položaja. Da bi preživel, se mora izdajati za zapornika. Uspe mu vzpostaviti dialog z nasilnim vodjo upora Badassom, ki se s Juanom spajdaši, misleč da je novi zapornik. Pogajanja stečejo gladko...

IMPERIJ PREGREHE
Boardwalk empire

Igrajo: Steve Buscemi, Michael Pitt , Kelly Macdonald
Režija: Terence Winter
Dolžina: 650 min
Zvrst: GANGSTERSKA HIT SERIJA

Atlantic City, leto 1921. V mestu, ki mu prohibicija prinaša nesluteno bogastvo, Nucky Thompson (Steve Buscemi) plačuje visoko ceno za svojo vladavino na "igrišču sveta".

Z zlatimi globusi nagrajena velika uspešnica, nadaljevanka Imperij pregrehe opisuje življenje Enocha 'Nuckyja' Thompsona (Steve Buscemi), carja Atlantic Cityja, v času, ko prohibicija postane največji katalizator vzpona organiziranega kriminala v Ameriki. V drugi sezoni Imperija pregrehe, ki se dogaja leta 1921, nekaj mesecev po prvi, se zdi, da so se Nucky in njegovi pribočniki – med njimi tudi veteran prve svetovne vojne Jimmy Darmody – utrdili na oblasti, ko so z goljufanjem na volitvah na županski stolček posadili starega tovariša. Toda po krvavem napadu kukluksklana na tihotapsko skladišče Chalkyja Whita začne Nuckyju Atlantic City drseti iz rok. Za to poskrbijo najprej zvezni agenti, ki ga aretirajo zaradi volilne prevare, nato pa tudi nekateri njegovi najtesnejši sodelavci in celo družina, ki pomagajo Jimmyjevemu očetu, ostarelemu komodorju Louisu Kaestnerju, pri poskusu, da bi Nuckyja popolnoma spodnesel. Medtem gangsterji, kot so Arnold Rothstein, Lucky Luciano, Meyer Lansky in Al Capone, v senci čakajo na svojo priložnost …

MEDVED
Bear

Igrajo: Brendan Michael Coughlin, Patrick Scott Lewis, Katie Lowes , Mary Alexandra Stiefvater
Režija: John Rebel
Dolžina: 99 min
Zvrst: GROZLJIVKA


Mladima paroma se na poti skozi samotni gozd pokvari avto. Pot jim prekriža radovedni medved, ki v napadu konča pod streli. Pojavi se njegova samica, ki jih v maščevalnosti napade. Ujeti v pokvarjenem avtomobilu, morajo biti precej domiselni, da se branijo pred besnimi napadi medvedke. Med bojem proti presenetljivo inteligentni živali se razkrijejo skrivnosti ki grozijo, da jih bodo pokončale še preden to uspe medvedki.

MR. JOINT
Mr. Nice

Igrajo: Rhys Ifans, Chloe Sevigny, David Thewlis, Elsa Pataky, Crispin Glover, Andrew Tiernan, Omid Djalili, Jack Huston
Režija: Bernard Rose
Dolžina: 99 min
Zvrst: AKCIJA

 

Film, posnet po resnični zgodbi, sledi neverjetni življenjski avanturi Howarda Marksa, največjega britanskega prekupčevalca s hašišem. S pomočjo aktivista IRE začne Howard britanski trg oskrbovati z mamili, spretno krmarjenje med različnimi interesi policije, tajnih služb in teroristov pa mu prinese nepričakovan vpliv in bogastvo. Svoje omrežje se odloči razširiti tudi v ZDA, kopičenje težav pa premaguje s popolno brezskrbnostjo in očarljivo podobo uglajenega svetovljana.

SETUP
Setup

Igrajo: Bruce Willis, Ryan Phillippe, Jenna Dewan-Tatum, James Remar, Randy Couture, 50 Cent, Will Yun Lee, Shaun Toub
Režija: Mike Gunther
Dolžina: 90 min
Zvrst: AKCIJA

 

 

Uspešen rop izkušene skupine kriminalcev se konča z izdajo dvoličnega Vincenta, ki odstrani prijatelje in obdrži ves plen. Toda trdoživi Sonny preživi in skuje maščevanje, njegova neizprosnost pa vzbudi pozornost vplivnega mafijskega šefa Biggsa. Ker ima tudi sam odprtih veliko računov z Vincentovimi pajdaši, se Biggs odloči pomagati Sonnyju, toda v svetu krutih umorov in nenehnih strelskih obračunov je lahko usoden že najmanjši napačen korak.

AGORA
Agora

Igrajo: Rachel Weisz, Max Minghella, Ashraf Barhom, Rupert Evans, Oscar Isaac, Michael Lonsdale, Sami Samir, ...
Režija: Alejandro Amenábar
Dolžina: 120 min
Zvrst: zgodovinska pustolovščina

 

 


Zgodovinska drama je postavljena v čas Rimskega imperija. Zgodba govori o uporu nasilnih vernikov v mestu Aleksandrija. Nasilneži napadejo mestno knjižnico. Ujeta med zidovi knjižnice je tudi odlična astoronomka Hypatia in njeni učenci, ki se borijo za svobodo starodavnega sveta. Vzporedno pa se za njeno srce borita dva pogumna moža in sicer Orestes in Davus, mlad suženj. Davus je razdvojem med skrivnostno ljubeznijo do Hypatie in svobodo, za katero se lahko bori z neustavljivim uporom Kristijanov, ki želijo očistiti mesto.

SOSEDJE
The Joneses

Igrajo: Demi Moore, Amber Heard, David Duchovny, ...
Režija: Derrick Borte
Dolžina: 90 min
Zvrst: drama / komedija

Demi Moore, David Duchovny in Amber Heard sestavljajo igralsko zasedbo v tej "zanimivi, blesteči in izvrstni" zgodbi! (Rex Reed, The New York Observer).

Družina Joneses izgleda kot najbolj trendovska in moderna družina v naselju. A v resnici imajo skrivni plan, ki bo presenetil vse prijatelje in sosede. Ko se plan počasi razkriva, na dan prihajajo vse skrivnosti in tudi laži. Kaos, ki so ga povzročili, jih prisili, da se soočijo sami s sabo. To je gotovo najtežja naloga družine Joneses.