JUNIJ 2010

 

 

BOMBNA MISIJA
The Hurt locker

6 OSCARJEV 2010
...TUDI ZA NAJBOLJŠI FILM...

Igrajo: David Morse, Ralph Fiennes, Guy Pearce, Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Evangeline Lilly, ...
Režija: Kathryn Bigelow
Dolžina: 131 min
Zvrst: vojni

Če je vojna pekel, zakaj se za boj odloči toliko mož? V času, ko vojsko sestavljajo prostovoljci in ne naborniki, ko se moški prostovoljno podajajo v vojaške akcije, bitka marsikoga povsem premami, ga zasvoji.

Bombna misija je razburljiv prikaz elitnih vojakov v Bagdadu, ki opravljajo eno najnevarnejših nalog na svetu: razoroževanje bomb v osrčju boja. Ko narednik James prevzame vodenje visoko izurjene ekipe za razoroževanje bomb, preseneti dva izmed svojih mož, Sanborna in Eldridgea, in ju brezbrižno pošlje v smrtonosno igro mestnega spopada. Zdi se, da se ne zmeni za morebitno izgubo življenja. Možje le stežka obvladujejo svojega divjega vodjo. Naposled v mestu izbruhne kaos in razkrije se Jamesov pravi značaj, ki bo za vedno spremenil življenja ljudi, ki ga obdajajo.

ŠKATLA
The Box

Igrajo: Cameron Diaz, Frank Langella, James Marsden, Michael Zegen, ...
Režija: Richard Kelly
Dolžina: 115 min
Zvrst: triler

Kaj bi storili, če bi vam nekdo podaril škatlo z gumbom, ki ga zgolj pritisnete in si zagotovite milijon dolarjev, toda ob tem povzročite smrt nekoga, ki ga ne poznate? Kako bi se odločili?

Piše se leto is 1976. Norma Lewis je učiteljica na zasebni šoli, njen mož pa strojnik pri Nasi. Sta povprečen par, ki skupaj s sinom živi običajno življenje v predmestju. Nekega dne se pred vrati pojavi skrivnosten moški, ki jima ponudi nekaj, kar jima bi spremenilo življenje: škatlo. Časa za odločitev imata 24 ur, vendar se soočata z veliko moralno dilemo, saj bi s pritiskom na gumb nekomu vzela življenje. Kmalu ugotovita, da posledice odločitve povsem uidejo izpod njunega nadzora.

TABORENJE
Booty Camp

Igrajo: Mila Kunis, Gregory Smith, Peter Stormare, Regine Nehy
Režija: Christian Duguay
Dolžina: 90 min
Zvrst: akcija

 

 


Skupino težavnih najstnikov pošljejo na rehabilitacijo v tabor na otoku Fidži. Tabor, ki ga imajo starši za luksuzno institucijo, obkroženo s prečudovito naravo, je dejansko bolj podoben zaporu, v katerem zlorabljajo njihove otroke in jim perejo možgane.

MUTANTSKE KRONIKE
Mutant Chronicles

Igrajo: Thomas Jane, Ron Perlman, John Malkovich
Režija: Simon Hunter
Dolžina: 91 min
Zvrst: zf akcija

 

Človeštvo je na Zemlji porabilo vsa naravna bogastva in začel se je boj med štirimi korporacijami: Kapitolom, Bauhausom, Mišimo in Imperialom.Mitch Hunter in Nathan Rooker, pogumna vojaka Kapitola, se borita proti močnejši vojski Bauhausa, ki neusmiljeno napreduje. Ko granata uniči starodavni spomenik, pa se znajdejo sredi povsem nove bitke: v bitki s krutimi mutanti.

Pomeni to konec človeštva ali pa se bo izpolnila starodavna prerokba, zapisana v Kronikah?

LJUBEZENSKI KLIC
Sex Drive

Igrajo: Josh Zuckerman, Amanda Crew, James Marsden
Režija: Sean Anders
Dolžina: 100 min
Zvrst: komedija

 


Za 18 letnega Iana je najhuje to, da bo šel kmalu na univerzo, a je še vedno devičnik. Ker mu ne uspe osvojiti dekleta svojih sanj, prijateljice Felicije, se Ian zateče k spletu, kjer spozna čudovito gospodično. Edina težava je, da živi v Knoxvillu, zato se Ian s prijatelji odpravi na pot čez pol države z bratovim avtomobilom. Na tem zabavnem izletu pa se bo trojica o življenju in ljubezni naučila več, kot je pričakovala.

OČIM
The Stepfather

Igrajo: Dylan Walsh, Sella Ward
Režija: Nelson McCormick
Dolžina: 98 min
Zvrst: triler

 

 

V času, ko so zelo popularni razni rimejki filmov bo med kopico filmov prišel tudi ta za film The Stepfather iz leta 1987, tokrat z Dylanom Walshem (?Nip/Tuck?) v glavni vlogi. Dylan Walsh igra torej očim, ki je v zvezi s Susan (Sela Ward) in postane tako nov član družine. Počasi pa člani družine začnejo dvomiti o identiteti njihovega novega očima in potihoma sumijo, da bi lahko bil iskani serijski morilec, ki ga oblasti iščejo. Tako se napetost filma stopnjuje, dokler ne pride na plano tisti pravi jaz očima.

TRIJE BRATJE
Brothers three

Igrajo: Patrick wilson, Neal McDonough, Scott Michel Campbell
Režija:
Dolžina: 103 min
Zvrst: triler

IZGANJALCI LEZBIČNIH VAMPIRK
Lesbian vampire killers

Igrajo: James Corden, Mathew Horne
Režija: Phil Claydon
Dolžina: 90 min
Zvrst: komedija

Ko Jimmyja že stotič zapusti zaročenka, prepriča najboljšega prijatelja Fletcha, naj gre z njim na izlet v naravo. Prišla sta v vasico, kjer jima ponudijo zastonj prenočišče v razkošni koči v gozdu. Prav tako srečata kombi, poln lepotic, ki bodo prav tako prespale v isti koči. Zelo kmalu izvedo za starodavno prekletstvo, po katerem vsako dekle v vasi, ki dopolni 18 let, postane vampirka!

KO JE NI BILO
While she was out

Igrajo: Kim Basinger, Lukas Haas, Craih Sheffer
Režija: Susan Montford
Dolžina: 85 min
Zvrst: triler

 

 

Kim Basinger igra dello, povprečno gospodinjo iz predmestja ki je med nakupom v trgovini priča hladnokrvnemu umoru.
Sicer skuša pobegniti, vendar se nori psihopat, ki ga igra Lukas Haas s svojimi tremi pomočniki odpravi za Dello, ki se skrije v nedokončano stanovanjsko naselje ob gozdu. Brez mobilnika in brez vidnega izhoda, oborožena samo z orodjem in željo po preživetju mora mora enega za drugim nekako ubiti štiri morilce, če želi še kdaj videti svojo družino...

ZAKONSKO ŽIVLJENJE
Married Life

Igrajo: Chris Cooper, Pierce Brosnan, Rachel McAdams, Annabel Kershaw
Režija: Ira Sachs
Dolžina: 88 min
Zvrst: komedija-drama

 

 


Zakonca Harry (Chris Cooper) in Pat (Patricia Clarkson) živita v trdnem in skladnem partnerstvu. Toda ko se Harry se zaljubi v veliko mlajšo Kay (Rachel McAdams), bi svojo ženo raje umoril , kot pa prizadel z ločitvijo. Vendar Harry ne ve, da ima tekmeca, svojega prijatelja Richarda (Pierca Brosnan), ki je tudi zaljubljen v Kay in je pripravljen storiti vse, da bi jo dobil...

NASLOV
Naslov

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

 

NASLOV
Naslov

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

NASLOV
Naslov

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

NASLOV
Naslov

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

NASLOV
Naslov

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst: