MAJ 2009

 

 

 

 

 

GOMORA
Gomorra

Igrajo: Salvatore Abruzzese, Simone Sacchettino, Salvatore Ruocco, Vincenzo Fabricino, Vincenzo Altamura, Italo Rendo
Režija: Matteo Garrone
Dolžina: 137 min
Zvrst: mafijska kriminalka

Film, ustvarjen po protimafijski knjižni uspešnici Roberta Saviana, gledalca popelje v osrčje neapeljskega organiziranega kriminala, ki je postal del življenja vseh družbenih slojev: 13-letni Toto se skuša dokazati s skrivanjem orožja, Don Ciro prinaša denar družinam zaprtih kriminalcev, učeni Roberto se zaplete v nelegalno odlaganje odpadkov, nadarjeni krojač Pasquale naskrivaj sodeluje s kitajskimi konkurenti, vročekrvna najstnika Marco in Ciro pa med sanjarjenjem o mafijskih podvigih zabredeta v smrtonosno spletko.

 

 

DAN, KO BO OBSTALA ZEMLJA
The Day the Earth Stood Still

Igrajo: Keanu Reeves, Jennifer Connelly, John Cleese, Jon Hamm, Kathy Bates, Brandon T. Jackson, James Hong, Jaden Smith
Režija: Scott Derrickson
Dolžina: 104 min
Zvrst: zf- akcija

V priredbi kultne znanstvene fantastike se znajdemo v ključnih trenutkih Zemljine prihodnosti, ko človeštvo vzpostavi stik z Nezemljani. Med tem, ko skušajo znanstveniki preučiti na prvi pogled povsem človeškega Nezemljana Klaatuja, se usoda planeta znajde v rokah nič hudega sluteče Helen in njenega sina, ki odkrijeta, da prav Klaatu skriva morebitno rešitev pred prihajajočim uničenjem srhljivih razsežnosti.

 


LJUBEZEN V BARCELONI
Vicky Cristina Barcelona

Igrajo: Scarlett Johansson, Rebecca Hall, Javier Bardem, Penelope Cruz, Chris Messina, Patricia Clarkson, Kevin Dunn
Režija: Woody Allen
Dolžina: 95 min
Zvrst: romantična komedija


V novi kaotični romanci Woodyja Allena se mladi ameriški prijateljici Vicky in Cristina podata na poletne počitnice v Španijo. V Barceloni jima pot prekriža zapeljivi slikar Juan, ki se z lepoticama zaplete v ljubezenski trikotnik. Za popolno čustveno zmedo poskrbita Vickyjin zaročenec iz New Yorka in Juanova neuravnovešena bivša žena Maria, ki ljubezen razume kot zelo usodno in smrtonosno čustvo.

 

RECI DA
Yes Man

Igrajo: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper, John Michael Higgins, Terence Stamp, Rhys Darby, Danny Masterson
Režija: Peyton Reed
Dolžina: 104 min
Zvrst: komedija

x
x

Večni komik Jim Carrey igra zamorjenega bančnika Carla, čigar življenje je zavoljo njegovega negativnega odnosa do vsega obtičalo na mrtvi točki. Na nenavadni seansi doživi razodetje in odloči se, da bo v prihodnosti pristal na vsak nov izziv. Tako spozna prijazno in nenavadno Renee, a se zaplete tudi v številne težave, saj v službi potrjuje nenavadne vloge za posojila, obiskuje bizarne zabave vsiljivega šefa in pristane v postelji priletne sosede... a to je šele začetek številnih težav.

 

DIRKAČI SMRTI
Death Racers

Igrajo: Stephen Blackehart, Elina Madison, Damien Puckler, Jonathan Nation, ...
Režija: Roy Knyrim
Dolžina: 90 min
Zvrst: akcija

x

x

V tej neusmiljeni verziji prihodnosti je brutalnost vrlina, usmiljenost pa vas lahko stane življenja. To dobro vedo tekmovalci smrtonosne dirke, ker edino ubijalski ritem vodi do končne zmage.

 

 

ŽIVLJENJE V HIPU
The Life before her eyes

Igrajo: Uma Thurman,Evan Rachel Wood,Eva Amurri, Brett Cullen
Režija: Vadim Perelman
Dolžina: 90 min
Zvrst: trilerx

Napet triler o Diani, ženi in materi iz predmestja, ki začne dvomiti v svoje navidezno popolno življenje, in morda svoje duševno zdravje, ob 15. obletnici pretresljivega streljanja v srednji šoli, v katerem je življenje izgubila njena najboljša prijateljica. Ti spomini prekinejo idilično življenje, ki ga zdaj živi s svojim možem, profesorjem Paulom, in njuno mlado hčerjo Emmo..

 

SKRIVNO ŽIVLJENJE ČEBEL
The secret life of bees

Igrajo: Queen Latifah, Dakota Fanning, Jennifer Hudson,...
Režija: Gina Prince
Dolžina: 90 min
Zvrst: drama

 

 

 

 

Posneto po svetovni knjižni uspešnici!

 

FANTOM IZ GLOBIN
Uss Poseidon: Phantom Below

Igrajo: Adrian Paul, Catherine Dent, Kent McCord, Mike Doyle, ...
Režija: Brian Trenchard-Smith
Dolžina: 90 min
Zvrst: podmorniška akcija

Še preden nastopi plima, bo nastopil čas za obračun.
Moderna grožnja. Legendarni poveljnik. Ultimativna podvodna vojna.

V hladnih teritorijalnih vodah Severne Koreje ameriško podmornico preseneti napad skrivnostne podmornice, ki jo skoraj potopi. Kapetan ameriške podmornice Burt Habley se mora zaradi nepojasnjenega napada sedaj soočiti z vojnim sodiščem. Reši ga lahko edino, da se vrne v vode Severne Koreje in ugotovi, kdo se skriva za napadom. Izkaže se, da lov na fantomsko podmornico, niti pribljižno ni lahka naloga.Naj se zadnja bitka začne.

 

 

AVSTRALIJA
Australia

Igrajo: Nicole Kidman, Hugh Jackman, Essie Davis, David Wenham, David Gulpilil, Bryan Brown, Jack Thompson, John Jarratt
Režija: Baz Luhrmann
Dolžina: 165 min
Zvrst: akcijska romantična pustolovščina
v

klik

Epska zgodovinska romanca nas popelje v surovo avstralsko divjino, kamor prispe neizkušena angleška aristokratinja Sarah, ki je podedovala velikansko posestvo. Ker ji zaradi nepoznavanja narave in domačinov grozi sovražni prevzem dvoličnega veleposestnika, se za pomoč obrne na neobrzdanega kavboja. Med vodenjem velikanske črede govedi po avstralskih planjavah se počasi zbližata, toda njuno romanco na dodatno preizkušnjo postavi brutalnost začetka druge svetovne vojne. S pomočjo gorečih ljubezenskih čustev se pogumno zoperstavita nepredvidljivemu kolesju usode.

 

 

 

 

IZOLACIJA
Isolation

Igrajo: Essie Davis, Sean Harris, Marcel Iures, ...
Režija: Billy O'Brien
Dolžina: 90 min
Zvrst: triler

xxx


Zgodba je postavljena na odmaknjeno irsko farmo goveda. Lastnik Dan se komaj prebija iz dneva v dan, zato sprejme ponudbo vzhodnoevropskega znanstvenika, ki bi rad genetsko modificiral kravji zarodek. V teoriji naj bi se potem zarodki hitreje razvijali in krave hitreje rasle. Poskus se ponesreči, zato krava skoti mutirani stvor v velikosti podgane z izjemno ostrimi zobmi in željo po krvi. Ko mala pošast pobegne na prostost vsi sodelujoči v eksperimentu zgroženi ugotovijo, da se razmnožuje s pomočjo človeške DNK, se pravi da za seboj pušča kopico trupel...

 

 

SILA UDARCA
Force of impact

Igrajo: Antonio Sabato Jr., Rae Dawn Chong, Michael Boisvert, Dominic Zamprogna, ...
Režija: Sam Irvin
Dolžina: 90 min
Zvrst: zf akcija

Asteroid na nevarnem potovanju proti Zemlji....
Na kocki je usoda planeta. Ugledna astronomka Madison Kelsey verjame, da se proti Zemlji premika gromozanski asteroid. Njeni kolegi ga še ne vidijo, zato razlagi ne verjame nihče, hkrati pa mislijo, da asteroid obstaja samo v matematični kalkulaciji njenega računalniškega programa. Do grozljivega udarca se odštevajo ure, a edini ki ji verjame, je poročnik Richard Donovan. Skupaj bosta poskušala s pomočjo vojaškega laserja preprečiti trk. Zdaj sta sama proti vsem...

 

 

 

ČAST IN SLAVA
Pride and Glory

Igrajo: Colin Farrell, Edward Norton, Jon Voight, Noah Emmerich, Jennifer Ehle, John Ortiz, Frank Grillo, Shea Whigham
Režija: Gavin O'Connor
Dolžina: 130 min
Zvrst: akcijski triler


x

Po krutem umoru štirih policistov pod krinko se ostareli šef policije Francis za pomoč obrne na sina Raya, prav tako detektiva, ki je pred leti opustil preiskovanje umorov. Na očetovo prigovarjanje Ray vendarle prične raziskovati primer, a ob tem odkrije, da nekateri policisti - tudi njegov svak - kršijo vsa etična pravila mož v modrem. Razpet med predanostjo družini in profesionalno odgovornostjo skuša na neizprosnih ulicah New Yorka zadostiti neizbežni pravici.

 

IZZIV SMRTI
Death defyng acts

Igrajo: Catherine Zeta-Jones ,Guy Pearce ,Timothy Spall
Režija: Gillian Armstrong
Dolžina: 97 min
Zvrst: zabavna drama


x


Oskarjevka Catherine Zeta-Jones (Chicago) in Guy Pearce (L.A. Confidential) blestita v izjemni ljubezenski zgodbi pod taktirko režiserke Gillian Armstrong. Zeta Jones v vlogi Mary McGarvie, prelepe kvazi umetnice, ki s pomočjo svoje mlade hčerke slepi občinstvo, da je jasnovidna. Nato v mesto prispe legendarni čarodej Harry Houdini z izzivom za vse skeptike – 10.000 $ ponudi tistemu, ki pravilno napove poslednje besede njegove matere – Mary sprejme izziv. Houdini se očaran spusti v strastno razmerje z očarljivo jasnovidko, medtem ko se pripravlja na najnevarnejši trik v svojem poklicnem življenju.