MAJ 2010

 

 

AVATAR
Avatar

Igrajo: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, CCH Pounder, Peter Mensah, Laz Alonso, Wes Studi, Stephen Lang, Dileep Rao
Režija: James Cameron
Dolžina: 161 min
Zvrst: akcijski zf spektakel

 

 

Režiser legendarnega Titanika in kultnih ZF akcij Osmi potnik ter Terminator se v nepozabni 3D pustolovščini poda na čudoviti neznani planet Pandora. Tja je namenjen tudi paralizirani vojak Jake, ki s pomočjo prenosa misli dobi novo - nezemljansko telo. V neznani pokrajini ga skoraj doleti smrt, a ga še pravočasno reši Pandorina staroselka Neytiri. Jake se zbliža s ponosno bojevnico in njenim plemenom ter ob tem spoznava pravo lepoto neukročene Pandorine narave. Toda kmalu se znajde ujet sredi epskega boja, kjer se mora odločiti med tem, kar mu veleva um, in kar mu narekuje srce.

AMELIA
Amelia

Igrajo: Hilary Swank, Richard Gere, Ewan McGregor, Christopher Eccleston
Režija: Mira Nair
Dolžina: 111 min
Zvrst: avantura, resnična zgodba

 Dvakratna dobitnica oskarja Hilary Swank je nepozabna v vlogi Amelie Earhart, legendarne ameriške letalke, ki je hrabro pristala v analih zgodovine. Richard Gere igra njenega karizmatičnega poslovnega partnerja in ljubečega moža, Georgea Putnama. Njun zakon, ki ga povezujeta ambicija in ljubezen, pa ne kloni niti pod Amelijino predanostjo letenju niti pod njenim strastnim razmerjem z Genom Vidalom (Ewan McGregor)

SHERLOCK HOLMES
Sherlock Holmes

Igrajo: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Mark Strong, Kelly Reilly, Eddie Marsan, James Fox, Hans Matheson
Režija: Guy Ritchie
Dolžina: 128 min
Zvrst: akcijski triler

 

 

Režiser neobrzdanih akcij Pljuni in jo stisni ter Rokenroler predstavlja novo podobo najbolj slavnega detektiva Sherlocka Holmesa. Razuzdani in pretepaški Holmes uspe s pomočjo zvestega pomočnika Watsona ustaviti okultno društvo pod vodstvom temačnega lorda Blackwooda. Ta je obsojen na smrt, a Holmesu obljubi, da se bo vrnil in maščeval. Neutrudni detektiv se kmalu znajde v novi, še bolj smrtonosni spletki, ki utegne zamajati temelje človeške družbe.

BRATA BLOOM
The Brothers Bloom

Igrajo: Mark Ruffalo, Rachel Weisz, Robbie Coltrane, Adrien Brody, ...
Režija: Rian Johnson
Dolžina: 113 min
Zvrst: pustolovska kriminalka

Dobrodošli v svet bratov Bloom, kjer je goljufija umetnost in ni nič tako, kot se zdi. Nadvse izkušena in prepričljiva prevaranta se spustita v svojo zadnjo veliko pustolovščino. Njuna naloga je zvabiti v svojo zanko in prelisičiti bogato dedinjo.Že od nekdaj se brata lahko zanašata zgolj drug na drugega. Svoje otroštvo sta preživela v rejništvu, naposled pa sta se prelevila v uspešna mednarodna goljufa. Stephen si izmišlja zapletene zgodbe, ki jih brata uresničujeta, vendar še vedno išče popolno goljufijo, pri kateri vsak dobi tisto, kar je želel. Bloom hrepeni po pravi pustolovščini, ki ne more biti plod Stephenove domišljije. Ker se želi končno upokojiti, privoli v še zadnjo veliko prevaro.

Vključi se v življenje Penelope, zdolgočasene dedinje iz New Jerseyja. Med njima se razplamti prava romanca. Bloom noče izkoristiti njene naivnosti, a Penelope je že ugriznila v vabo. Pridruži se Bloomu, Stephenu in njuni "sodelavki" Bang Bang na izletu v Grčijo. Prepričana je, da se je znašla na največji pustolovščini svojega življenja in hitro se pusti prepričati v milijonsko kupčijo. Četverica se iz Grčije odpravi na Češko, nato pa v Mehiko, Rusijo in Brazilijo. Goljufi se približujejo uresničitvi cilja, toda pomisleki Blooma so vse večji in postane jasno, da si je njegov brat zamislil najnevarnejšo prevaro doslej.

STRAŽAR
Keeper

Igrajo: Steven Seagal, Liezl Carstens, Arron Shiver, Luce Rains, ...
Režija: Keoni Waxman
Dolžina: 90 min
Zvrst: akcija

Nezlomljivega Los angeleškega policaja Ronalda Sallingerja izda njegov parter in ga pusti umreti. Ronald preživi, vendar je po letu dni še vedno na okrevanju in se je prisiljen upokojiti. Med tem časom pa romunski šef policije Constantin Korzha živi razkošno življenje v Bukarešti. Ko njegovo hčerko ugrabijo poišče pomoč pri Sallingerju, ki pa hitro ugotovi, da v Bukarešti ni vse tako, kot izgleda na prvi pogled.

ALVIN IN VEVERIČKI 2
Alvin and the Chipmunks 2

Igrajo: Justin Long, Anna Faris, Matthew Gray Gubler, Jason Lee, Christina Applegate, Amy Poehler, Jesse McCartney
Režija: Betty Thomas
Dolžina: 88 min
Zvrst: animirani

SINHRONIZIRANO

 

Navihane veverice Alvin, Simon in Theodore uživajo v svetovni slavi svojih pevskih dosežkov, toda njihov skrbnik David se odloči, da ne smejo zanemariti izobrazbe. Pošlje jih v šolo, kjer se morajo soočiti s številnimi nepričakovanimi izzivi, dodatne preglavice in prva ljubezenska čustva pa jim povzroči trio prebrisanih in pevsko zelo nadarjenih veveričjih spogledljivk. Zabave in smeha polni glasbeni dvoboj se lahko prične!

NASLOV
Naslov

Igrajo: Antonio Sabato Jr., Traci Lords, Matt Lasky, Chacko Vadaketh, ...
Režija: Mark Atkins
Dolžina: 90 min
Zvrst: zf-akcija

"Vročekrvna akcija vesoljskih vojakov in epska avantura Gospodar prstanov se prepletata v tem napetem filmu!"

Vročekrvna znanstveno-fantastična izkušnja, ki temelji na romanu Edgara Rice-a Burroughsa. Ameriški marinec se znajde na Marsu, kjer divja vojna dveh nezemeljskih ras.

NOČ ČAROVNIC 2
Halloween II

Igrajo: Brad Dourif, Malcolm McDowell, Tyler Mane, Scout Taylor-Compton, Sheri Moon Zombie, ...
Režija: Rob Zombie
Dolžina: 101 min
Zvrst: grozljivka

"Vaš sin Michael je zelo motena osebnost..."

Novo poglavje v seriji grozljivk Noč čarovnic, tokrat nadaljevanje mojstrovine Roba Zombieja, katerega predlanski prvi del je napolnil blagajne za 80 milijonov dolarjev po vsem svetu. Noč čarovnic II je zgodba o morilskem divjanju Michaela Myersa skozi oči junakinje Laurie Strode. Zloba je znova na pohodu. Spet je tisti čas v letu. Michael Myers se vrne v zaspano mestece Haddonfield v Illinois, da bi zaključil neporavnane družinske zadeve. Ne bo miroval, dokler ne pride do dna skrivnostim iz svojega izprijenega otroštva. Toda tokrat ima mesto novo junakinjo. Ali bo prebivalcem uspelo zdržati toliko časa, da bodo zaustavili nezaustavljivo?

LJUBEZEN SE ZGODI
Love happens

Igrajo: Aaron Eckhart, Jennifer Aniston, Martin Sheen, ...
Režija: Brandon Camp
Dolžina: 90 min
Zvrst: komedija

Burke Ryan po tragični izgubi žene svoje izkušnje o soočanju z bolečino in žalovanjem opiše v knjigi, ki postane velika uspešnica. Kot vodja seminarja za samopomoč na enem izmed predavanj v Seattleu spozna osebo, ki bi naposled utegnila pomagati tudi njemu samemu. Kot odličen svetovalec je namreč on tisti, ki mu ne uspe upoštevati nasvetov, ki jih deli drugim. Eloise Chandler se je odrekla moškim in se posvetila poslu, vendar ko v hotelu, kjer poteka predavanje, sreča Burkea, se med njima takoj razvije vez. Bosta moški in ženska, ki srečata pravo osebo ob povsem napačnem času, dala ljubezni še eno priložnost?

Če želita zaživeti znova, bosta morala pozabiti na preteklost. In če jima bo res uspelo, bosta spoznala, da se včasih, ko to najmanj pričakuješ, ... zgodi ljubezen.

 

 

NASLOV
Naslov

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

 

 

 

NASLOV
Naslov

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

 

 

 

 

 

NASLOV
Naslov

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

 

 

NASLOV
Naslov

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

 

 

 

NASLOV
Naslov

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

 

NASLOV
Naslov

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst: