MAREC 2009

 

 

 

ODSEV
Mirrors

Igrajo: Keifer Sutherland, Paula Patton, Cameron Boyce, Erica Gluck, Amy Smart, Mary Beth Peil, John Shrapnel
Režija: Alexandre Aja
Dolžina: 110 min
Zvrst: grozljiv triler

medij: Blu-ray & dvd
Režiser grozljivk Krvava romanca in Opazujemo te v predelavi korejskega filma sledi nekdanjemu detektivu Benu, ki se skuša po tragični smrti prijatelja znova postaviti na noge. Zaposli se kot varnostnik pogorelega nakupovalnega središča, toda med nočnimi obhodi se mu pričnejo v zrcalih prikazovati srhljive podobe. Da bi pred duhovi iz onostranstva rešil družino, mora Ben razkriti temačno skrivnost, ki v zrcalih ustvarja smrtonosne odseve.

DVIGALO SMRTI
Blackout

Igrajo: Amber Tamblyn, Aidan Gillen, Katie Stuart, Claudia Bassols
Režija: Rigoberto Castaneda
Dolžina: 85 min
Zvrst: triler
f

c

c

Claudii (Amber Tamblyn) se mudi nazaj v bolnišnico k umirajoči babici. Tommy je mladi nepridiprav, ki namerava pobegniti s svojim dekletom. Karl (Aiden Gillen) pa ima skrivnost, ki jo mora izbrisati, preden se v stanovanje vrne njegova hči. Vsi trije na praznični konec tedna ostanejo ujeti v dvigalu in poskušajo vse, da bi se rešili. Prvi poskus bega se konča s hudo poškodbo, dvigalo pa zdaj držijo le še rezervne zavore. Trojica se proti hudi vročini bojuje z eno samo plastenko vode….

PRAVIČEN DENAR
Even money

Igrajo: Kim Basinger, Ray Liotta,Danny DeVito,Tim Roth,Forest Whitaker
Režija: Mark Rydell
Dolžina: 108 min
Zvrst: kriminalka

x

x
v

Kate (Kim Basinger) je pisateljica, ki se komaj prebija in v igralnici zaigra vse družinske prihranke. Pomagati ji skuša propadel vegaški zabavljač (Danny DeVito). Clyde (Forest Whitaker) dolguje ogromno denarja nevarnemu pobiralcu stav (Jay Mohr) in se skuša iz njegovih krempljev izmotati tako, da prosi svojega nečaka (Nick Cannon), ki je na poti v NBA ligo, da odigra zanj. To je razburljiv film, ki svari pred odvisnostjo in prevaro.

PREDEN HUDIČ IZVE ZA TVOJO SMRT
Before the devil know's you're dead

Igrajo: Ethan Hawke, Philip Seymour Hoffman, Marisa Tomei
Režija: Sidney Lumet
Dolžina: 111 min
Zvrst: triler

ee

e

Filmski mojster, Sydney Lumet (Razsodba, Pasje popoldne, Serpico), je zadel v polno, ko je posnel ta napet triler, ki vas popolnoma prevzame. Z oskarjem nagrajeni igralec, Philip Seymour Hoffman*, igra Andyja, preobremenjenega vodjo računovodstva, ki zvabi mlajšega brata, Hanka (Ethan Hawk), da se mu pridruži v roparskem podvigu: oropala bosta predmestno draguljarno, last njunih staršev,ki izgleda lahka tarča. Problem se pojavi, ko se navidezno popoln zločin izjalovi in na sceno stopita mama in oče. Posledice pomenijo za sinova uničujoč vrhunec.

ROKER
The rocker

Igrajo: Rainn Wilson, Christina Applegate, Jeff Garlin, Emma Stone, Teddy Geiger
Režija: Peter Cattaneo
Dolžina: 98 min
Zvrst: komedija

g
g

g

Neuspešni bobnar Fish je bil pred 20 leti prisiljen zapustiti svojo glasbeno skupino, tik preden so postali svetovno znani. Fish si je moral najti resno službo in opustiti glasbeno kariero, toda ko se po spletu nenavadnih okoliščin pridruži nečakovi amaterski skupini, se mu ponudi nova priložnost uresničitve mladostnih sanj. Med vajami za pomemben nastop se Fish zbliža s simpatično mamo kitarista njihove skupine, toda preden lahko poseže po slavi, mora najprej začeti verjeti v svoj talent.

SUPER DAVE
Meet Dave

Igrajo: Eddie Murphy, Elizabeth Banks, Austyn Myers, Gabrielle Union, Ed Helms, Marc Blucas, Scott Caan
Režija: Brian Robbins
Dolžina: 87 min
Zvrst: komedija
j

j

j
j

Dave je čuden patron: hodi kot slon, se pači kot opica, hrešči kot pokvarjen radio in ne pozna niti najbolj preprostih človeških manir in običajev. Nič čudnega, kajti Dave je vesoljska ladja, v katerem prebivajo drobni Nezemljani, ki nameravajo ukrasti vodo iz vseh oceanov. Toda ob prihodu na naš planet naletijo na simpatično Zemljanko in njenega sina, ki po številnih nesporazumih, težavah in popolnem kaosu pri poveljniku vesoljčkov vzbudijo nadvse nenavadna in presenetljiva čustva.

UGRABLJENA
Captivity

Igrajo: Elisha Cuthbert,Daniel Gillies, Laz Alonso,Michael Harney
Režija: Roland Joffe
Dolžina: 81 min
Zvrst: triler

x

x

Vrhunska manekenka in dekle z naslovnic Jennifer Tree ima vse – lepoto, slavo, denar in moč. Njen obraz krasi naslovnice stoterih revij. Je na vrhuncu slave in vsi jo obožujejo in ljubijo. Vsakdo si želi delček nje. Nekdo pa vse to opazuje in čaka. Nekdo si jo želi imeti drugače. Na obisku dobrodelne prireditve v Sohu, ko je sama in ranljiva, jo nekdo omami in odpelje. Bolani sadist jo zadržuje v kletni celici, kjer jo zastrašuje in muči.

DIVJAKINJA
Wild Child

Igrajo: Emma Roberts, Lexi Ainsworth, Shelby Young, Johnny Pacer, Aidan Quinn
Režija: Nick Moore
Dolžina: 104 min
Zvrst: komedija
m

m

Ko se razvajena ameriška najstnica Poppy znova znajde v težavah, jo zaskrbljeni oče po najkrajši poti pošlje v angleški dekliški internat. Soočena s strogo hierarhijo in neizprosnimi pravili želi Poppy čimprej oditi in zato skuje načrt, po katerem bo zapeljala ravnateljičinega sina in si prislužila izključitev. Toda svojeglavo dekle se počasi naveže na nove prijateljice in želi popraviti stare napake, kar pa gre v nos vzvišeni učenki Harriet, ki se želi vsiljivke na vsak način odkrižati.

100 MILIJONOV LET pr.n.št. (2008)
100 Million BC

Igrajo: Christopher Atkins, Greg Evigan, Michael Gross, ...
Režija: Griff Furst
Dolžina: 85 min
Zvrst: akcijska zf pustolovščinaZnanstveniki odkrijejo skrivnostno pot v preteklost. Vse bi bilo lahko pod kontrolo, če ne bi ob vračanju s seboj ponesreči pripeljali ogromne mesojede dinozavre, ki sedaj grozijo človeški rasi.

DA VINCIJEV ZAKLAD
The Da Vinci Treasure

Igrajo: C. Thomas Howell, Lance Henriksen, Nicole Sherwin, Alexis Zibolis, Jason S. Gray, ...
Režija: Peter Mervis
Dolžina: 91 min
Zvrst: akcijski triler


Skrivnost največjega svetovnega zaklada leži v neprecenljivi umetnini.

Odkrijte resnično skrivnost velikega Leonarda da Vincija!

Antropolog in forenzik dr. John Covem mora razkriti skrivnostno kodo, ki je skrita v veliki umetnini Leonarda da Vincija. Če jo najde, se bo odkrila pot do največjega zaklada. Naloga hitro postane smrtno nevarna, saj bi odkritje za vedno spremenilo temelje krščanstva.

30.000 MILJ POD MORJEM
30,000 Leagues Under the Sea

Igrajo: Lorenzo Lamas, Natalie Stone, Sean Lawlor, Kim Little, ...
Režija: Gabriel Bologna
Dolžina: 82 min
Zvrst: akcijska morska pustolovščina

Novi svet, naseljen globoko v brezmejnem oceanu, nam je napovedal vojno.
Bitka se začenja...
Moderna različica kultnega romana Julesa Verna.

Morski spektakel po tradiciji filmov Brezno in Lov na rdeči oktober.

Moderna verzija kultnega romana Julese Verna je klasična ZF zgodba o karizmatičnem sociopatu in izobčencu Kapitanu Nemu, ki za maščevanje izkoristi svoj glavni adut, visoko tehnološko opremljeno podmornico. Iz globin morja se bo dvignila na površje z eno samo grozljivo misijo. Vojna se začenja...

DŽUNGLA
Welcome to the jungle

Igrajo: Sandy Gardiner,Callard Harris ,Rich Morris, Veronica Sywak
Režija: Jonathan Hensleigh
Dolžina: 90 min
Zvrst: akcijska grozljivkaLeta 1961 je med ekspedicijo izginil Michael Rockefeller, sin enega izmed najvplivnejših mož sveta. Poniknil je na obali Nove Gvineje. Domnevali so, da je utonil ali pa so ga požrli kanibali. Toda zabeležili so več opažanj samotarskega belca, ki je živel med domačini. To je vodilo k ugibanjem, da je Rockfeller preživel. Para pustolovskih mladih ljudi sta slišala o teh opažanjih in se odločila, da je z njim vredno posneti intervju za milijon dolarjev. Tako se odpravijo v džunglo, da poiščejo možaka. Na poti pa se srečajo s čisto in samo grozo. Celotno peklensko potovanje je zajeto v nagnusnem video posnetku, ki vas bo šokiral in vas za vedno preganjal.

GEORGIJINA PRAVILA
Georgia rule

Igrajo: Jane Fonda ,Linsday Lohan,Felicity Huffman,Dermot Mulroney
Režija: Garry Marshall
Dolžina: 90 min
Zvrst: komedijaTri generacije vrhunskih igralk – dvakrat z oskarjem nagrajena igralka Jane Fonda, Linsday Lohan in Felicity Huffman – igrajo skupaj v filmu režiserja Garryja Marshalla. Film govori o moči odrešitve, svobode in odpuščanja in nezlomljivi čustveni vezi mame do hčerke. Ko Lily (Huffman), ne zmore več obvladati uporniške najstniške hčerke Rachel (Lohan), jo odpelje nekam, kamor se je zaklela, da se več ne vrne. V mamino hišo. Eno neverjetno poletje si tri zelo različne ženske delijo streho nad glavo. Vendar glavna je le ena: Georgia (Fonda).

VIHARNA NOČ
Nights in Rodanthe

Igrajo: Richard Gere, Diane Lane, Christopher Meloni, Viola Davis, Becky Ann Baker, Scott Glenn, Linda Molloy
Režija: George C. Wolfe
Dolžina: 97 min
Zvrst: romantična dramaPo knjižni uspešnici avtorja romana Beležnica.
Viharna noč je novo delo avtorja romantičnih dram Beležnica in Ljubezen v steklenički: to je zgodba o koprnečih srcih in tlečih ljubezenskih čustvih, v katero se ujameta zdravnik Paul in raztresena Adrienne. Ta že dolgo ni več srečna v svojem zakonu, zato se za konec tedna umakne v hišo na obali. Zaradi viharne noči se tja zateče tudi Paul in tako v nekaj čarobnih dneh vzcveti čudovita romanca, ki bo za vedno spremenila njuni življenji. Toda preden si lahko zares izpovesta svoja čustva, morata poravnati račune sedanjosti in se soočiti s strahovi in krivdo preteklosti.