MAREC 2010-2

 

 

2012

 

klik

Mojster apokaliptičnih filmov Dan neodvisnosti in Dan po jutrišnjem je novo uničenje človeštva našel v starodavnem majevskem koledarju, po katerem nas konec sveta čaka leta 2012. Tem napovedim ne verjame niti pisec znanstvene fantastike Jackson, toda ko napoči usodni dan, se odvije niz nepopisnih katastrof, ki vse kraje na Zemlji spremenijo v peklensko pogubo. Da bi rešil sebe in družino, skuša Jackson na vse načine ubežati grozljivim silam sodnega dne, toda spektakularno in popolno uničenje se zdi neizbežno.


SPEKTAKEL LETA ŽE V VIDEOTEKI ARIS LESCE.

PODSTREŠJE
The Attic

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst: grozljivka

CELICA 2
The Cell 2

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst: triler

 

IZ TVOJEGA ŽIVLJENJA
My sister's keeper

Igrajo: Cameron Diaz, Abigail Breslin
Režija:
Dolžina:
Zvrst: drama

 

Nežna in ganljiva drama pripoveduje zgodbo o enajstletni Anni, ki se je rodila, da bi postala darovalka za bolno sestro. A Anna ima dovolj številnih bolečih zdravniških posegov in hoče sama odločati o svojem telesu. Bo družina vzdržala pritisk in ostala skupaj?

 

SKRAJNO GANLJIV FILM.

POČITNICE ZA ODRASLE
Couples Retreat

Igrajo: Vince Vaughn, Malin Akerman, Jon Favreau, Jason Bateman, Kristen Bell, Faizon Love, Jean Reno, Kristin Davis,...
Režija: Peter Billingsley
Dolžina: 107 min
Zvrst: komedija


klik


Štirje pari se odpravijo v tropsko letovišče, namenjeno zakonskim terapijam. Na žalost se prijatelji ne zavedajo, da počitniški raj ni namenjen zgolj zabavi, temveč se za privlačno kuliso skrivajo zahtevni programi skupinskih vadb, psiholoških pogovorov in testov samospoznavanja. Postopoma se razkrijejo številne zamolčane skrivnosti, skrite želje in dolgoletna nezadovoljstva, kar vsem vpletenim povzroči številne zabavne zadrege.

PRIMER ŠT. 39
Case 39

Igrajo: Renee Zellwegger, Ian McShane
Režija: Christian Alvart
Dolžina: 99 min
Zvrst: triler

 


 

Dobitnica oskarja Renee Zellweger je v glavni vlogi tega srhljivega nadnaravnega trilerja o socialni delavki, ki ji je dodeljen nenavaden in izjemno vznemirljiv primer Lillith Sullivan, dekleta čudne in skrivnostne preteklosti. Ko Emily (Zellweger) pripelje v svoj dom malo Lillith v upanju, da ji bo pomagala, se življenje kmalu spremeni v smrtonosno grozo, ki je mogoče ne bo preživela. Z Bradleyem Cooperjem (Prekrokana noč) v stranski vlogi je Primer št. 39 neustavljiv film presenetljivih obratov in osupljivega konca.

BREZ POVRATKA 4
Final Destination 4

Igrajo: Krista Allen, Nick Zano, Mykelti Williamson, Shantel VanSanten, Bobby Campo,...
Režija: David R. Ellis
Dolžina: 83 min
Zvrst: grozljivka

klik


Skupina prijateljev se odpravi na ogled napete avtomobilske dirke, toda najstnik Nick med tekmo doživi grozovito slutnjo o skorajšnji katastrofalni nesreči, ki se uresniči tik za tem, ko zapustijo tribune. Pretreseni, toda srečni, da so pretentali smrt, skušajo pozabiti na tragične dogodke, toda starka s koso je odločena, da ubežnike znova poišče in njihovo predrznost kaznuje na najbolj grozovite in krvave načine.

TELO LEPE JENNIFER
Jennifer's body

Igrajo: Megan Fox, Amanda Seyfried, Johnny Simmons, Adam Brody, J, K, Simmons, Amy Sedaris, Chris Pratt,...
Režija: Karyn Kusama
Dolžina: 102 min
Zvrst: komična grozljivka

klik

Običajna srednješolka Needy in neustavljivo zapeljiva Jennifer sta najboljši prijateljici od otroštva, toda njuno sožitje je postavljeno pred veliko preizkušnjo po grozovitem požaru in krvavih umorih, ki mu sledijo. Needy je vse bolj prepričana, da se je v Jennifer naselil demon in jo spremenil v srhljivo pošast, ki z lepim telesom sošolce najprej zapelje in jih nato raztrga ter požre. A da bi končala grozljivi pohod, se mora tudi Needy spremeniti v brezsrčno morilko.

KOMIKI
Funny people

Igrajo: Seth Rogen, Adam Sandler, Eric Bana, Jason Schwartzman, Leslie Mann, Jonah Hill, Ken Jeong
Režija: Judd Apatow
Dolžina: 146 min
Zvrst: komedija

klik

Avtor turbulentnih komedij 40-letni devičnik in Napumpana predstavlja zgodbo izvrstnega komedijanta Georga, ki se mora soočiti z redko boleznijo. Ker ima pred seboj manj kot leto dni življenja, si pred smrtjo želi iskrenega prijateljstva in pod svoje okrilje vzame mladega komika Iro. Podata se na nenavadno in zabavno življenjsko odisejado, toda usoda se odloči še enkrat pošaliti na Georgov račun in s presenetljivo novico pod vprašaj postavi celoten smisel Georgove metamorfoze.

SOLIST
The soloist

Igrajo: Jamie Fox, Robert Downey Jr.
Režija: Joe Wright
Dolžina: 105 min
Zvrst: drama

klik

 

ŽENA POPOTNIKA V ČASU
The Time Traveler's wife

Igrajo: Eric Bana, Rachel McAdams
Režija: Robert Schwentke
Dolžina: 107 min
Zvrst: zf drama


klik

Knjižničar Henry se je rodil z genetsko napako, zaradi katere neprostovoljno potuje v času. Kljub nenehnemu nepričakovanemu izginjanju se med njim in lepo Clare spletejo romantične vezi, ki ju popeljejo pred oltar. Toda njegova večna odsotnost se skozi letaizkaže za hudo breme in težak preizkus njune ljubezni, saj se Clare počuti vse bolj osamljeno, njuna povezanost pa bledi z vsakim novim časovnim preskokom.

VAMPIRJEV VAJENEC
The Vampires assistant

Igrajo: John C. Reilly, Josh Hutcherson, Chris Massoglia
Režija: Paul Weitz
Dolžina: 105 min
Zvrst: vampirski
V zadnjem obdobju so precej popularni vampirji v filmskih različicah, v to kategorijo filmov spada tudi film Cirque du Freak: The Vampires Assistant. Tokrat bo šlo za film ciljan bolj na najstniško publiko, kjer se bo Darren vživel v vlogo asistenta pravega vampirja, da bi dosegel svoj novi življenjski cilj postati vampir. Film je delo režiserja Paula Weitza, ki je poskrbel za najstniško uspešnico Ameriška pita. Med igralci pa nastopijo tudi nekatera znana imena kot so John C. Reily (Nora brata), Salma Hayek (Bilo je nekoč v Mehiki) in Ken Watanabe (Poslednji samuraj).

MESTO DUHOV
Ghost town

Igrajo: Ricky Gervais, Tea Leoni, Greg Kinnear
Režija:
Dolžina: 98 min
Zvrst: komedija

OBMEJNI POLICIST
Linewatch

Igrajo: Cuba Gooding Jr., Ewan Ross
Režija:
Dolžina: 90 min
Zvrst: akcija

KORENINE
The Ruins

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst: grozljivka