MAREC 2010

 

 

ZAPORNIŠKI POSLI
Big stan

Igrajo: Rob Schneider, David Carradine, Jennifer Morrison
Režija: Rob schneider
Dolžina: 105 min
Zvrst: komedija

 

 

Trgovec z nepremičninami Stan (Rob Schneider) mora zaradi prevare v zapor. Prestrašen, da si ga bo kdo vzel za mrho, najame skrivnostnega mojstra borilnih veščin (Keith Carradine), ki ga bo naučil obrambe.
Stan kmlau postane zvezda zapora in pomaga vzpostaviti premirje med sprtimi tolpami. Toda upravnik ima drugačne načrte.

SVETNIKI PROTI MAFIJI 2: VSI SVETI
The Boondock saints 2

Igrajo: Sean Patrick Flanery, Norman Reedus, Billy Connolly
Režija:Troy Duffy
Dolžina: 113 min
Zvrst: akcija

klik

V ŽRELU PEKLA
Drag me to hell

Igrajo: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, David Paymer, Dileep Rao, Reggie Lee
Režija: Sam Raimi
Dolžina: 100 min
Zvrst: grozljivka

Christine Brown (Alison Lohman, Zbegani, Sleparja) je ambiciozna losangeleška bančnica z očarljivim fantom, profesorjem Clayem Daltonom (Justin Long, Umri pokončno 4, Mu pač ni do tebe). V življenju ji gre vse po načrtih, dokler skrivnostna gospa Ganush (Lorna Raver, Avtocesta brez izhoda) ne prikoraka v njeno banko in zaprosi za podaljšanje hipoteke. Da bi naredila vtis na šefa, gospoda Jacksa (David Paymer, V dobri družbi, Alex in Emma), Christine ne posluša šestega čuta in starko zavrne, ki tako ostane brez strehe nad glavo.

Starka se Christini maščuje in nad njo prikliče prekletstvo Lamije. Mladenkino življenje se spremeni v živi pekel. Da jo preganja zli duh, ji ne verjame niti fant. Po pomoč se zateče k jasnovidcu Ramu Džasu (Dilep Rao), v upanju, da bo pomagal rešiti njeno dušo pred večnim pogubljenjem...

 

NENAVADNE IGRE
Funny Games

Igrajo: Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt
Režija: Michael Haneke
Dolžina: 107 min
Zvrst: triler


klik

MOJA GRŠKA AVANTURA
My life in ruins

Igrajo: Nia Verdalos, Richard Dreyfuss, Alexis Georgoulis, Alistair McGowan, Harland Williams, Rachel Drattch
Režija: Donald Petrie
Dolžina: 94 min
Zvrst: komedija

klik


Američanka Georgia odide v Grčijo, da bi odkrila nove izzive, a je v službi vodičke nadležnih turistov vse manj zadovoljna s svojim življenjem. Ko ji dodelijo novega voznika avtobusa - neurejenega in čudaškega Poupija, se Georgia znajde tik pred živčnim zlomom. Toda izkušeni popotnik Irv ji s svojim optimizmom znova pokaže svetlo stran življenja, ob številnih zabavnih grških avanturah pa Georga najde tudi ljubezen, kjer jo najmanj pričakuje.

JULIE IN JULIJA
Julie & Julia

Igrajo: Meryl Streep, Amy Adams, Stanley Tucci, Chris Messina, Linda Emond, Helen Carey, Mary Lynn Rajskub
Režija: Nora Ephron
Dolžina: 123 min
Zvrst: komedija

klik

Režiserka večnih ljubezenskih hrepenenj Čaka te pošta in Romanca v Seattlu predstavlja biografijo dveh žensk, ločenih v času in prostoru, toda neločljivo povezanih v uresničevanju kuharskih in življenjskih hrepenenj. Odločna Julia se sredi 20. stoletja kot veleposlanikova žena znajde v Parizu in skuša slediti gurmanskemu navdihu. Pol stoletja kasneje želi naveličana uradnica Julie udejanjiti 524 receptov svoje vzornice in napredek beležiti na blogu. A ne eni ne drugi ne gre vse kot po maslu...

NOVA V NESTU
New in town

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

NEKOČ
Once

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

 

SEKS IN SMRT ŠT. 101
Sex & Death 101

Igrajo: Simon Baker, Winona Rider
Režija: daniel Watters
Dolžina: 113 min
Zvrst: komedija

klik


NADOMESTKI
Surrogates

Igrajo: Bruce Willis, Rosamund Pike, Ving Rhames, Radha Mitchell, James Cromwell, Michael Cudlitz, Meta Golding
Režija: Jonathan Mostow
Dolžina: 90 min
Zvrst: zf-akcija

klik

 

Režiser akcijskih spektaklov Terminator 3: Vstaja strojev in Podmornica U-571 se odpravi v futuristični svet bližnje prihodnosti, kjer ljudje živijo v varnem zavetju svojih domov, medtem ko v zunanji svet pošiljajo sebi povsem podobne mehanske nadomestke. Toda ko zaradi smrti nekaj robotov umrejo tudi njihovi lastniki, se mora agent Greer osebno podati na ulice. Ker je obkrožen z neprimerljivo zmogljivejšimi roboti, se odkrivanje srhljive zarote spremeni v vratolomen boj za življenje in smrt.

LEDENA SMRT
Whiteout

Igrajo: Kate Beckinsale, Tom Skerritt
Režija: Dominic Sena
Dolžina: 95 min
Zvrst: akcijski triler
klik

 

Policistka Carrie se že veseli, da bo lahko za vedno zapustila mrzlo arktično pustinjo, ko ji načrte prekriža odkritje skrivnostnega trupla. Med preiskavo se zaplete v labirint laži, prevar in novih umorov, saj si nekdo na vse načine prizadeva, da bi stari grehi ostali zakopani v preteklosti. Vestna Carrie združi moči z agentom Robertom, toda za odkritje resnice jima je preostalo le nekaj dni, preden bo Antarktiko za pol leta objel neprekinjen somrak.

PORTAL SMRTI
Untraceable

Igrajo: Diane Lane, Billy Burke
Režija: Gregory Hoblit
Dolžina: 98 min
Zvrst: akcijski triler

 

klik

OTROK NA POTI
Baby on board

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

COCO CHANEL
Coco Chanel

Igrajo: Audrey Tautou, Benoît Poelvoorde, Alessandro Nivola, Marie Gillain, Emmanuelle Devos, Régis Royer
Režija: Anne Fontaine
Dolžina: 110 min
Zvrst: drama

 

 

Biografija o slavni francoski modni oblikovalki prikaže vse stopnje njenega burnega življenja: revni začetek, ko s sestro pristane v sirotišnici, najstniške poskuse pevskega uveljavljanja, neuspešno iskanje ljubezni v naročju dvoličnega bogataša ter končni razcvet s pomočjo izjemnih modnih stvaritev, ki so zaslovele po vsem svetu.

PRIPOROČAMO!

JCVD
JCVD

Igrajo: Kean Claude Van Damme
Režija: Mabrouk El Mechri
Dolžina: 90 min
Zvrst: akcija

klik


Akcijski junak nenadoma postane navaden človek, poln strahov, preizkušenj in upov. In kaj lahko naredi filmska zvezda, ko mu grozijo s pištolo, ki nima slepih nabojev, pač pa prave? Ali je dorasel legendi, ki jo je ustvari iz sebe? JCVD je nenadoma na prelomnici svojega življenja ...