NOVEMBER 2010

 

 

SEKS V MESTU 2
Sex and the city 2

Igrajo: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristen Davis, Cynthia Nixon, Chris Noth, Penelope Cruz, John Corbett
Režija: Michael Patrick King
Dolžina: 100 min
Zvrst: komedija

 

klik

Večne prijateljice in najbolj vroče newyorške modne poznavalke se znova znajdejo na razpotju življenja, saj ugotovijo, da je ljubezen še vedno velika uganka. Carrie se sooča z ljubosumjem, Charlotte in Miranda se borita s težavnim družinskim življenjem, Samantha pa skuša ostati večno mlada. Odločijo se za oddih, zato New York zamenjajo za vroči Abu Dabi, kjer se podajo na puščavsko avanturo, doživijo nepozabno orientalsko razkošje, izklesani arabski mladeniči in že skoraj pozabljene ljubezni iz preteklosti pa poskrbijo za številne romantične skušnjave.

ODŠTEKANA KIFELJCA
CopOut

Igrajo: Bruce Willis, Tracy Morgan, Juan Carlos Hernández, Cory Fernandez, Ana de la Reguera, Jason Hurt, Jeff Lima
Režija: Kevin Smit
Dolžina: 107 min
Zvrst: akcijska komedija

 

klik

Režiser drznih komedij Dogma ter Zack in Miri snemata pornič prikazuje vsakdanjik nenavadnega policijskega para: z družinskimi in finančnimi težavami obremenjenega veterana Jimmyja ter zgovornega in nastopaškega šaljivca Paula. Ker želi Jimmy hčerki omogočiti sanjsko poroko, se odloči prodati dragoceno zbirateljsko karto, a mu jo ukrade nadležni tatič Dave. Med iskanjem zmikavta se Jimmy in Paul znajdeta v spletki mehiške mafije, kar povzroči zmešnjavo nepričakovanih razsežnosti.

MORA V ULICI BRESTOV 2010
A Nightmare on Elm Street

Igrajo: Jackie Earle Haley, Kyle Gallner, Rooney Mara, Katie Cassidy, Thomas Dekker, Kellan Lutz, Clancy Brown,...
Režija: Samuel Bayer
Dolžina: 100 min
Zvrst: grozljivka

klik


Grozljivi vladar nočnih mor Freddy se vrača na velika platna in znova krade spanec skupini najstnikov, ki ugotovijo, da se njihove sanje spreminjajo v krvave umore v resničnem svetu. Najstnika Quentin in Nancy skušata raziskati skrivnostne smrti prijateljev, a tudi njiju v sanjah začne preganjati srhljivi Freddy. Počasi odkrivata, da je njuna mladost povezana z neusmiljenim morilcem, ustavita pa ga lahko le s spopadom v nepredvidljivem svetu Freddyjevih nočnih mor.

SMRT NA POGREBU
Death on a funeral

Igrajo: Chris Rock, Martin Lawrence, Danny Glover
Režija:
Dolžina: 95 min
Zvrst: komedija

klik

Danes je pogreb Danielovega očeta in si želi, da bi šlo vse po načrtu.Vendar pa njegovega brata zanima le zapeljevanje lepotic, sorodničnin fant je prepričan, da je v krsti zaprt živ človek, ves čas pa se pojavlja tudi steklenička s halucinogenimi tabletami.
In kot da to ni dovolj, se prikaže še skrivnostni obiskovalec iz očetove preteklosti, ki grozi, da bo razkril pokojnikovo temačno skrivnost, če mu ne plačajo precejšnje vsote.

30 DNI TEME: TEMAČNI DNEVI
30 Days of night: Dark Days

Igrajo: Kielle Sanchez, Rhys Cohiro
Režija: Ben Ketan
Dolžina: 90 min
Zvrst: grozljivka

klik


Prežeta z žalostjo zaradi smrti soproga, uničena zaradi nočnih mor in otopelih čustev, se Stella odpravi po svetu in skuša ljudi prepričati v obstoj vampirjev. Ko pa se odloči, da bo s tem odnehala, od skupine izgubljenih duš dobi neverjetno ponudbo: priložnst za neposredno maščevanje vampirski kraljici Lilith, odgovorni za napad na Stellin grad...

IZREDNI UKREPI
Extraordinary measures

Igrajo: Brendan Fraser, Harrison Ford, Keri Russell, Meredith Droeger, Diego Velazquez, Sam Hall, Jared Harris,...
Režija: Tom Vaughan
Dolžina: 90 min
Zvrst: resnična zgodba


klik

 

V zgodbi, posneti po resnični dogodkih, spoznamo skrbeča starša John in Aileen, ki se vsak dan spopadata z dedno boleznijo, zaradi katere hirata njuna otroka. John v iskanju zdravila spozna ekscentričnega znanstvenika Roberta, ki je tik pred odkritjem uspešne terapije. Da bi pravočasno izumila zdravilo, se John se odloči za tvegano potezo in z Robertom ustanovi samostojni laboratorij. Toda tekmo s časom ves čas ovirajo denarne težave, njuna nesoglasja in vplivne medicinske korporacije.

EDEN LOG
Eden Log

Igrajo: Clovis Cornillac
Režija: Franck Vestiel
Dolžina: 98 min
Zvrst: zf grozljivka

Tolbiac (Clovis Cornillac), umazan in zdelan, se prebudi v mračni podzemni luknji. Ne sanja se mu, kdo je in kje je. Poleg njega leži truplo. Ko se nekoliko opomore in začne raziskovati mračen, vlažen, skrivnosten prostor okrog sebe, ugotovi, da se nahaja v orjaškem podzemnem labirintu, kjer se grmade in vlakna neznane organske tvarine mešajo z opuščeno, zarjavelo tehnologijo. Še vedno nima pojma, kaj se dogaja: Kmalu ugotovi, da v tem peklu le ni sam – preganjajo ga tako oklepljeni, uniformirani vojščaki neznanega porekla kot tudi pošastna, krvoločna bitja, ki živijo v najglobljih sencah tega sovražnega okolja.

Nadrealistična, vizualno osupljiva znanstveno fantastična srhljivka, ki se po svojem slogu in vsebini napaja pri bogati tradiciji francoskega fantastičnega stripa, brati pa jo je mogoče tudi kot alegorijo človekovega padca iz raja na zemljo. Grozljiva halucinacija, po kateri boste veseli, da je zunaj znova vzšlo sonce!

BLIŽNJA SREČANJA ČETRTE VRSTE
The Fourth Kind

Igrajo: Milla Jovovich, Will Patton
Režija: Olatunde Osunsami
Dolžina: 94 min
Zvrst: psihološki triler


Leta 1972 so bili sprejeti varnostni ukrepi pri srečanju z Nezemljani. Srečanje z NLP-ji se imenuje srečanje prve vrste.
Zbiranje podatkov in dokazov je znano kot bližnje srečanje druge vrste. Naslednaj faza, ugrabitev ljudi, se imenuje bližnje srečanje četrte vrste. Najnevarneje je na aljaski, kjer število iginulih iz leta v leto narašča. FBI kljub vztrajnim preiskavam nikoli ni odkril resnice o njihovem izginotju. V tej samotni regiji začne psihologinja, dr. Abigail Taylor snemati seanse s travmatiziranimi pacienti in povsem naklučno odkrije najbolj vznemirljive dokaze zunajzemelskih ugrabitev.

RDEČA STENA
Red Cliff

Igrajo: Tony Leung, Takeshi Kaneshiro, Zhang Fengy
Režija: John Woo
Dolžina: 142 min
Zvrst: avantura


klik

V stilu avanturističnih spektaklov in velikih kino uspešnic, nam režiser John Woo (Zlomljena puščica, Misija Nemogoče2)
predstavlja svojo novo mojstrovino: epski spektakel "Rdeča stena". Film, umeščen v drugo in tretje stoletje, v čas, ko je bila Kitajska razdeljena na tri kraljestva, prikazuje padec dinastije han in prihod na oblast dinastije Jin...

PRIPOROČAMO!

SVET IGRAČ 3
Toy story 3

 

SINHRONIZIRANO ALI PODNAPISI

 

HIT RISANKA 2010!

 

JONAH HEX
Jonah Hex

Igrajo: Josh Brolin, John Malkovich, Megan Fox
Režija: Jimmy Hayward
Dolžina: 90 min
Zvrst: akcija

klik

DRUGI MOŠKI
The Other man

Igrajo: Liam Neeson, Antonio Banderas, Laura Linney, Romola Garai, Craig Parkinson
Režija: Richard Eyre
Dolžina: 90 min
Zvrst: triler

 

 

 

V tem napetem trilerju nominiranec za oskarja* Liam Neeson igra moža, ki hoče za vsako ceno odkriti resnico o svoji pokojni ženi (nominiranka za oskarja** Laura Linney). Po najdbi dokazov se odpravi na ulice Milana, kjer izsledi ženinega karizmatičnega ljubimca (Antonio Banderas). Trdno je odločen, da se bo maščeval, toda v presenetljivem obratu pade v labirint skrivnosti, kjer spozna do takrat neznano plat svoje žene.

MESTNI UBIJALCI
New town killers

Igrajo: Dougray Scott, Alastair Mackenzie, Charles Mnene, James Anthony Pearson, Liz White
Režija: Richard Jobson
Dolžina: 90 min
Zvrst: akcija

 

 

 

Zasebna bančnika Alistair in Jamie imata svet pred svojimi nogami. Z ljudmi na robu družbe se igrata 12-urno igro lova, skrivanja in iskanja. Njuna naslednja tarča je Sean MacDonald, najstnik brez staršev, ki s sestro živi v blokovskem naselju na obrobju Edinburgha. Ona se utaplja v dolgovih, on pa je na poti v pogubo. Sean zaradi denarja privoli v igro, a hitro ugotovi, da se je znašel v 12-urnem peklu, kjer je cilj igre preživeti ...

SHREK ZA VEDNO
Hit Risanka 2010

 

 

SINHRONIZIRANO ALI PODNAPISI

BROOKLYN'S FINEST

Igrajo:Richard Gere, Don Cheadle, Ethan Hawke, Wesley Snipes
Režija: Richard Jobson
Dolžina: 90 min
Zvrst: akcija