NOVEMBER 2011

 

 

TRANSFORMERJI 3
Transformers: Dark of the Moon

Igrajo: Shia LaBeouf, Hugo Weaving, Josh Duhamel, Rosie Huntington-Whiteley, John Turturro, John Malkovich, Patrick Dempsey
Režija: Michael Bay
Dolžina: 120 min
Zvrst: ZF AKCIJA

 

 

Zlobni Deseptikoni se kljub zadnjemu porazu z novimi okrepitvami vračajo na Zemljo, znova pa je obujen tudi okrutni Megatron, ki si želi neizprosnega maščevanja. Plemeniti Avtoboti in med vojskujoče robotske sile znova ujeti mladenič Sam skušajo pravočasno poiskati pomoč, a edina možnost za dostojen odpor se skriva na temni strani meseca, kjer tiči dolgo varovana in le redkim poznana resnica o nastanku Transformerjev.

 

HARRY POTTER 7 IN SVETINJE SMRTI 2.del
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II

Igrajo: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Gary Oldman, Alan Rickman
Režija: David Yates
Dolžina: 125 min
Zvrst: AKCIJSKA PUSTOLOVŠČINA


V zadnjem poglavju nepozabne sage o prigodah mladih čarovnikov se Harry Potter s pomočjo zvestih prijateljev Rona in Hermione vrne na čarovniško šolo Bradavičarko, da bi našel in uničil preostale uročene artefakte zlobnega čarodeja Mrlakensteina. Toda končni spopad med dobrimi in slabimi magičnimi silami je neizogiben, v osupljivih bojih na življenje in smrt pa se dokončno razkrijejo vse skrivnosti, laži in resnice o Harryjevi preteklosti.

PINGVINI GOSPODA POPPERJA
Mr. Popper's Penguins

Igrajo: Jim Carrey, Carla Gugino, Ophelia Lovibond, Madeline Carroll, Angela Lansbury, Dominic Chianese, James Tupper
Režija: Mark Waters
Dolžina: 95 min
Zvrst: KOMEDIJA

 

Gospod Popper živi za svoje delo in ves čas misli zgolj na denar. Toda ko nekega dne v varstvo sprejeme skupino pingvinov, se njegovo življenje čez noč obrne na glavo. Nadležna bitja njegovo stanovanje spremenijo v svoj novi antarktični dom in z neskončnimi vragolijami Popperja spravljajo ob pamet. Kljub vsem težavam se Popper počasi privadi na nove pernate prijatelje in se pridruži njihovim zabavnim dogodivščinam.

SANCTUM
Sanctum

Igrajo:Ioan Gruffudd, Richard Roxburgh, Rhys Wakefield, Alice Parkinson, Dan Wyllie, Allison Cratchley,...
Režija: Alister Grierson
Dolžina: 120 min
Zvrst: AVANTURISTIČNI TRILER

Akcijski triler sledi skupini jamskih podvodnih potapljačev na njihovi ekspediciji po največjem, najlepšem in najmanj dostopnem sistemu podzemnih jam na svetu! Ko jih tropska nevihta odplavi v globoke brezni se morajo boriti z divjo vodo, smrtonosnim terenom in paniko, ki jih prevzame medtem ko iščejo neznani izhod, ki vodi iz morja.

Učitelj potapljanja Frank McGuire je raziskoval jame južnega Pacifika že več mesecev. Toda sedaj je izhod nemogoč zaradi poplave in Frankova ekipa, vključno z njegovim sedemnajst letnim sinom Joshem in finančnikom Carlom Hurleyjem, je prisiljena korenito spremeniti svoje načrte. Ekipa mora krmariti skozi podvodni labirint, da bi lahko priplavala na plano. Kmalu so postavljeni pred neizogibnim vprašanjem: ali lahko preživijo, ali pa bodo za vedno ostali ujeti tukaj?

SKYLINE
Skyline

Igrajo: Eric Balfour, Scottie Thompson, David Zayas, Donald Faison, Brittany Daniel, Crystal Reed, Neil Hopkins, J. Paul Boehmer,...
Režija: Colin Strause, Greg Strause
Dolžina: 90 min
Zvrst: ZNANSTVENA FANTASTIKA

Čudne luči se spustijo nad mestom Los Angeles in privabljajo ljudi kot vešče na ogenj. Nezemeljska sila grozi, da bo pogoltnila vso človeško populacijo z obličja Zemlje.

 

MATURANTSKI PLES
Prom

Igrajo: Cameron Monaghan, Aimee Teegarden, Nicholas Braun, Danielle Campbell, Thomas McDonell, Christine Elise
Režija: Joe Nussbaum
Dolžina: 90 min
Zvrst: KOMEDIJA

 


Novo, Corey, Lloyd, Frank, Simone in ostali njihovi sošolci se pripravljajo na najbolj pomemben dogodek v življenju srednješolca: maturantski ples. Seveda, niti približno ne bo šlo vse tako preprosto, kot bi moralo iti. Če se bo na koncu maturantski ples sploh zgodil se prepričajte v tej zelo zabavni komediji, pod katero se je podpisal Joe Nussbaum.

HANNA
Hanna

Igrajo: Cate Blanchett, Saoirse Ronan, Eric Bana, Olivia Williams, Michelle Dockery, Dee Bradley Baker, Tom Hollander
Režija: Joe Wright
Dolžina: 111 min
Zvrst: TRILERNa videz krhka najstnica Hanna v sebi skriva temno plat neusmiljene morilke, saj jo je oče že od rojstva v osami vzgajal za popolno smrtonosno orožje. Naposled se Hanna odpravi na posebno smrtonosno misijo maščevanja, a na poti preko Evrope ji ves čas sledijo agenti CIE pod vodstvom hladnokrvne agentke Marisse. Med vratolomnimi pregoni in krvavimi spopadi Hanna odkriva srhljive podatke o svoji preteklosti, ki na glavo postavijo vse, v kar je od nekdaj verjela.

LEDENA PAST
Frozen

Igrajo: Kevin Zegers, Emma Bell, Shawn Ashmore , Ed Ackerman, Rileah Vanderbilt , ...
Režija: Adam Green
Dolžina:
Zvrst: TRILER


Povsem običajen dan na smučišču se za tri obiskovalce spremeni v pravo nočno moro, saj ob koncu obratovalnega časa ostanejo ujeti na sedežnici. Ko se ugasnejo luči, ugotovijo, da so prepuščeni sami sebi. Smučišče bo zaprto vse do prihodnjega konca tedna, mraz pa je vse hujši, zato morajo ob skorajšnji podhladitvi najti rešitev, ki jih bo popeljala na varno. Ko se naposled opogumijo, z grozo ugotovijo, da srhljiv mraz ni njihov edini sovražnik. Ali je njihova volja do preživetja dovolj močna, da bodo premagali strahove in se izognili kruti smrti?

ZVER
Beastly

Igrajo: Vanessa Hudgens, Alex Pettyfer
Režija: Daniel Barnz
Dolžina: 89 min
Zvrst: FANTAZIJSKA DRAMA

Ko mladega egocentričnega mladeniča (Alex Pettyfer) urok spremeni v vse kar prezira, mu ostale samo še leto dni časa, da najde mlado žensko, ki ga bo ljubila ne glede na njegov izgled, drugače bo ostal takšen do konca svojega življenja.


THOR
Thor

Igrajo: Natalie Portman, Chris Hemsworth, Anthony Hopkins, Idris Elba,
Režija: Kenneth Branagh
Dolžina: 120 min
Zvrst: AKCIJSKA PUSTOLOVŠČINAVročekrvni bog groma Thor z nepremišljenimi dejanji povzroči vojno med bogovi, zato mu razočarani kralj Odin odvzame mogočno kladivo in nadnaravne moči ter ga pošlje v izgnanstvo na Zemljo. Na begu pred vojsko, ki ga želi preučiti in izkoristiti, Thoru na pomoč priskoči zvedava znanstvenica Jane. Toda ko Zemljo ogrozi neizprosna vojska sadističnega božanstva, mora Thor v številnih osupljivih bitkah znova najti svojo magično moč, da bi sebe in človeštvo rešil pred uničenjem.

KUNG FU PANDA 2

 

 

sinhronizirano!

 

DUHOVNIK
Priest

Igrajo: Paul Bettany, Cam Gigandet, Maggie Q, Lily Collins, Karl Urban, Stephen Moyer, Christopher Plummer, Brad Dourif
Režija: Scott Charles Stewart
Dolžina: 99 min
Zvrst: VAMPIRSKA AKCIJA

 

 

IZJEMEN, ZANIMIV IN VERJETNO NAJIZVIRNEJŠI FILM O VAMPIRJIH, KAR JIH BOSTE VIDELI.
V postapokaliptičnem svetu že stoletja dvja vojna med ljudmi in vampirji. Duhovnik dobi nalogo, tokrat osebno, ker so mu vampirji ugrabili nečakinjo. Da bi jo rešil bo moralprekršiti svoje prisege in jih uloviti, preden bo prepozno...

PREČKANJE MEJE
Crossing over

Igrajo: Ray Liotta, Harrison Ford, Ashley Judd, ...
Režija: Wayne Kramer
Dolžina: 100 min
Zvrst: kriminalna drama

 

Max Brogan (Harrison Ford) je imigracijski agent, ki preiskuje primere pogrešanih nelegalnih priseljencev. Vsakodnevno se bori s kriminalom na eni strani ter z birokracijo na drugi. A ko dobi primer, ki očitno kaže na goljufijo ter celo umor, se začne bitka s časom. Pravočasno mora rešiti družino preden postanejo žrtve lovljenja ameriških sanj. Kritiko pravijo: "Herrison Ford je izjemen. Napet film, ki ne popusti do zadnjega kadra, s prvovrstno igralsko zasedbo" (Pete Hammond, Hollywood.com).

ZAJČJA LUKNA
Rabbit hole

Igrajo: Aaron Eckhart, Nicole Kidman, Sandra Oh, Dianne Wiest, ...
Režija: John Cameron Mitchel
Dolžina: 100 min
Zvrst: DRAMA

V izjemno slikovitem, odkritem, nepričakovano duhovitem portretu družine, ki polna upanja išče mogoče v nemogočih situacijah, se Becca in Howie Corbett po nenadni smrti svojega mladoletnega sina skušata vrniti v življenje. Še pred osmimi meseci so bili srečna predmestna družina, ki zdaj išče izhod iz labirinta spominov, hrepenenja, krivde, obtoževanja, sarkazma in srditega besa.

Becca najde tolažbo pri svoji družini in prijateljih. Odpre se svoji ljubeči materi in skrivoma pomaga najstniku, vpletenem v nesreči, ki je vse obrnila na glavo. Howie poišče uteho pri neznancih, ki se spopadajo s podobnimi težavami. Kljub vse večji odtujenosti se par skuša vrniti na stare tirnice. Celovečerec režiserja Johna Camerona Mitchella, drama Zajčja luknja, je intimna zgodba o zakoncih, ki se trudita ponovno odkriti skupno pot, polno lepote, smeha in sreče.

PISATELJ V SENCI
The Ghost writer

Igrajo: Ewan McGregor, Jon Bernthal, Kim Cattrall, Pierce Brosnan, Tim Preece, James Belushi,
Režija:
Dolžina:
Zvrst: TRILER

 


Režiser filmskih mojstrovin Chinatown, Pianist in Oliver Twist prikazuje zgodbo o pisatelju, ki je dobil nalogo dokončati biografijo nekdanjega britanskega premiera Langa, po tem ko je prejšnji pisec umrl v skrivnostni nesreči. Lang se je po končanem mandatu preselil v ZDA, toda pisatelj med raziskovanjem naleti na srhljive dokaze o politični korupciji mednarodnih razsežnosti, kar njega in Langa spravi v smrtno nevarnost.