OKTOBER 2009

 

 

ANGELI IN DEMONI
Angels & Demons

Igrajo: Tom Hanks, Ayelet Zurer, Ewan McGregor, Stellan Skarsgard, David Pasquesi, Victor Alfieri, Cosimo Fusco
Režija: Ron Howard
Dolžina: 140 min
Zvrst: triler


KLIK

Zaradi kakšnega grozljivega odkritja bi Vatikan zaprosil za pomoč Roberta Langdona, moškega, ki je razvozlal eno najbolj kontroverznih šifer v zgodovini? Ko Langdon odkrije dokaze o ponovni obuditvi starodavne skrivne bratovščine Illuminatov – najbolj mogočne skrite organizacije v zgodovini – se sooči tudi s smrtno grožnjo, da bo prišlo do uničenja najbolj preziranega sovražnika tajne organizacije: katoliške cerkve. Ko izve, da ura tiktaka na neustavljivi tempirani bombi Illimunatov, se Langdon odpravi v Rim, kjer združi moči z Vittorio Vetra, prelepo in skrivnostno italijansko znanstvenico. Podata se na akcije poln pregona po zapečatenih kriptah, nevarnih katakombah, zapuščenih katedralah in celo po osrčju najbolj tajne kleti na svetu. Langdon in Vetra sledita 400 let stari poti Illuminatov, ki označuje edino upanje Vatikana za preživetje.

DVOJNA IGRA
Duplicity

Igrajo: Clive Owen, Julia Roberts, Tom Wilkinson, Paul Giamatti, Dan Daily, Lisa Roberts Gillan, David Shumbris
Režija: Tony Gilroy
Dolžina: 125min
Zvrst: triler
Blu-ray & dvd

KLIK

Agentka CIE Claire Stenwick in agent MI6 Ray Koval sta zapustila svet vladnih obveščevalnih služb, da bi zaslužila v zelo donosni hladni vojni med dvema konkurenčnima multinacionalnima korporacijama. Njuna naloga? Pridobiti formulo za izdelek, ki bo prinesel bogastvo podjetju, ki ga bo prvo patentiralo.

Za njuna delodajalca, poslovnega titana Howarda Tullyja in brezobzirnega direktorja Dicka Garsika ni omejitev. Ko se vložek poveča, nihče ne ve, kdo goljufa koga, najtežje za Claire in Raya pa je njun odnos. Ko si skušata pridobiti prednost, karierna samotarja ugotovita, da njune načrte ogroža edina stvar, ki se je niti z goljufijo ne moreta znebiti - ljubezen.

ŠE ENKRAT 17
17 again

Igrajo: Zac Efron, Matthey Perry, Leslie Mann, Thomas Lennon, Michelle Trachtenberg, Allison Miller, Tyler Steelman
Režija: Burr Steers
Dolžina: 102 min
Zvrst: komedija

KLIK


37-letnemu Miku življenje ne teče tako, kot si je predstavljal v mladosti, saj se je po ločitvi moral preseliti k najboljšemu prijatelju, njegova kariera pa je zašla v slepo ulico. Toda nepremišljena želja, da bi se vrnil v najstniška leta, se mu po spletu magičnih dogodkov uresniči in 17-letni Mike se znova znajde v gimnaziji. Tam spozna nekaj pomembnih življenjskih lekcij o sebi, svojih otrocih in bivši ženi, toda pot nazaj in poprava napak se izkažeta za vse prej kot lahki nalogi.

DRAGONBALL: EVOLUCIJA
Dragonball: Evolution

Igrajo: Justin Chatwin, Emmy Rossum, Chow Yun-Fat
Režija: James Wong
Dolžina: 82 min
Zvrst: spektakularna akcija


KLIK

MONGOL DŽINGISKAN: BOJEVNIK IN VLADAR
Mongol

Igrajo:
Režija:
Dolžina: 121 min
Zvrst: zgodovinski spektakel
dts

KLIK

POGUM ROJEVA VELIKANE.

STATE OF PLAY
Državniške igre

Igrajo: Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams, Robin Wright Penn, Jason Bateman, Helen Mirren, Jeff Daniels,
Režija: Kevin Macdonald
Dolžina: 127 min
Zvrst: triler
Blu-ray & dvd

KLIK

Cal McAffrey je izkušen novinar v Washingtonu, ki se odločno loti razpletanja skrivnosti na videz nepomembnega umora. A izkaže se, da nič ni tako preprosto. Celo nasprotno, da je skrivnost zapletena in prepletena z najvišjimi političnimi vrhovi.

V srcu igre se znajde uspešen mlad in obetaven kongresnik Stephen Collins, ki je obenem predsednik odbora za nadzor nad porabo proračunskih sredstev za obrambo. Videti je, da njegova zvezda svetlo žari na političnem nebu, dokler njegova mlada pomočnica ne umre in sproži plaz dogodkov, ki razkrijejo dolgo zatajevane resnice. McAffrey, razpet med prijateljstvo s Collinsom in novinarskim čutom, ki mu nalaga, da mora priti resnici do dna, zabrede v zaroto, ki grozi, da bo spodkopala same temelje politične hierarhije.

NEROJEN
The Unborn

Igrajo: Odette Yustman, Gary Oldman, Meagan Good, Cam Gigandet, Idris Elba, Jane Alexander, Atticus Shaffer
Režija: David S. Goyer
Dolžina: 90 min
Zvrst: grozljivka

KLIK

Včasih je duša umrlega tako prežeta z zlom, da ne more v nebesa. Brez konca mora tavati na meji med svetovoma in obupno išče novo telo, ki bi ga naselila. Včasih ji to uspe.Casey Beldon je sovražila svojo mamo, ker jo je kot otroka zapustila. Ko pa se začnejo dogajati nenavadne stvari, začenja Casey razumeti, zakaj je odšla. Ker jo preganjajo krute sanje in duh, ki jo muči, kadar je budna, se obrne na rabija Sendaka, ki ji lahko pomaga.

S pomočjo Sendaka, najboljše prijateljice Romy in fanta Marka, Casey odkrije vir družinskega prekletstva, ki izvira iz časov nacistične Nemčije, stvor, ki se lahko naseli v kogarkoli ali karkoli in z vsako obsedenostjo postaja močnejši. Če hoče preživeti, mora Casey zapreti prehod iz drugega sveta, ki ga je odprl nekdo, ki se nikoli ni rodil.

DEČEK V ČRTASTI PIŽAMI
The Boy in the striped pajamas

Igrajo: Asa Butterfield, Jack Scanlon, David Thewlis, Vera Farmiga, Sheila Hancock, Richard Johnson, Rupert Friend
Režija: Mark Herman
Dolžina: 94 min
Zvrst: vojna drama

KLIK

Osemletni Bruno je od zunanjega sveta povsem zaščiteni sin nacističnega oficirja, čigar naloge odpeljejo njegovo družino iz udobnega doma v Berlinu na opustošeno območje v špartansko bivališče, kjer osamljeni deček nima kaj početi in se s kom igrati. Obupan zaradi dolgočasja in oborožen z nepokvarjeno radovednostjo Bruno nekega dne presliši materine ponavljajoče se prepovedi in nasvete ter se odpravi proti "kmetiji", ki jo je opazil nedaleč stran od novega doma. Tam spozna Shmuela, fantiča njegove starosti, ki živi v paralelnem, tujem svetu na oni strani ograje iz bodeče žice. Srečanje z dečkom v črtasti pižami ter njuno spontano, nenavadno prijateljstvo pahne Bruna iz sveta otroške nedolžnosti v vedno bolj srhljivo zavedanje sveta odraslih, ki ju obkroža. Njuno prijateljstvo preraste v močno vez s pogubnimi posledicami.

KRVAVO VALENTINOVO 3D
My bloody valentine 3D

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst: grozljivka

 


STARI, RAD TE IMAM
I love you, man

Igrajo: Paul Rudd, Rashida Jones, Sarah Burns, Greg Levine, Jaime Pressly, Jon Favreau, Jane Curtis, J.K. Simmons
Režija: John Hamburg
Dolžina: 105 min
Zvrst: komedijaklik

Peter Klaven (Paul Rudd) je uspešen nepremičninski agent, ki ob zaroki s svojim sanjskim dekletom Zooey (Rashida Jones) spozna, da nima nobenega moškega prijatelja, ki bi lahko bil njegova poročna priča. Poda se na vrsto "moških zmenkov", da bi našel najboljšega prijatelja, seveda pa to privede do vrste nerodnih in komičnih zapletov. Spozna Sydneyja Fifa (Jason Segel), uživaškega, karizmatičnega fanta, ki je popolno Petrovo nasprotje. A nasprotja se privlačijo, pravijo, in možaka vzpostavita tesen odnos. A bolje ko se razumeta, bolj trpi Petrova zveza z Zooey, zato se mora Peter nazadnje odločiti in izbrati med novim najboljšim prijateljem in svojim dekletom. Na dveh stolčkih očitno ne more sedeti.

NOČ V MUZEJU 2
Night at the Museum 2

Igrajo: Ben Stiller, Amy Adams, Jonah Hill, Robin Williams, Owen Wilson, Bill Hader, Craig Robinson, Hank Azaria
Režija: Shawn Levy
Dolžina: 105 min
Zvrst: zabavna pustolovščina

klik

Na Inštitut Smithsonian v Washingtonu je padel mrak. Vodiči so odšli domov, luči so ugasnjene, šolarčki pa pokriti z odejo že mižijo v posteljah… vendar pa se v muzeju dogaja nekaj neverjetnega, ko nekdanjega nočnega čuvaja Larryja Daleyja (Ben Stiller) zvabijo v največjo, najbolj noro pustolovščino do zdaj, v kateri zgodovina resnično oživi. V drugem delu Noči v muzeju Larryja čaka bitka, ki je tako epska, da se lahko odvije samo na koridorjih največjega muzeja na svetu. Larry mora sredi smithsonijskih čudes rešiti svoje nekdaj negibne prijatelje v, vse tako kaže, zadnjem spopadu. Zdi se, da imajo vsi, od slavnih slik na stenah do vesoljskih ladij po dvoranah, nekaj za bregom.

OBSEDENA
Obsessed

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst: triler

UGRABLJENA
Taken

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst: akcija

 

 

AKCIJA LETA! MORATE VIDETI!

ROKOBOREC
The Wrestler

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst: akcija

MOŽJE X ZAČETEK: WOLVERINE
X-Men Origins: Wolverine

Igrajo: Hugh Jackman, Ryan Reynolds, Liev Schreiber, Dominic Monaghan, Lynn Collins, Danny Huston, Daniel Hanney
Režija: Gavin Hood
Dolžina: 97 min
Zvrst: zf-akcija
Blu-ray & dvd

klik

 

V predfilmu akcijske trilogije Možje X spoznamo nastanek mutanta Wolverina in njegovo epsko-nasilno, a hkrati tragično-romantično preteklost. Wolverina že od mladih let muči njegova divja narava, nad katero izgubi nadzor po smrti ljubljenega dekleta. Da bi se maščeval morilcu, pristane na kruti vojaški poskus, ki ga spremeni v ubijalski stvor. Na begu pred vojsko, ki ga želi izkoristiti, se Wolverine zaplete v številne uničujoče spopade na življenje in smrt.