OKTOBER 2010

 

 

 

PERZIJSKI PRINC
Prince of Persia

Igrajo: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina, Reece Ritchie, Toby Kebbell, Ambika Jois, Richard Coyle
Režija: Mike Newell
Dolžina: 116 min
Zvrst: akcijska pustolovščina

 

 

Režiser fantazijske avanture Harry Potter in ognjeni kelih se poda med puščavske sipine srednjeveške Perzije, kjer se neustrašni mladenič Dastan s pomočjo spretnosti in poguma izkaže v bitki, zato ga kralj posvoji. Toda novopečenega princa bolj kot slava in bogastvo zanimajo divje pustolovščine, zato se s skrivnostno princeso Tamino podata v nevarno avanturo. Najti in zavarovati skušata božji meč, s katerim je mogoče upravljati čas, kar želi izkoristiti zlobni plemič Nizam.

CESTA
The Road

Igrajo: Charlize Theron, Robert Duvall, Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, ...
Režija: John Hillcoat
Dolžina: 111 min
Zvrst: akcijski spektakel

Grozljiva pustolovščina prikazuje prihodnost, v kateri je človek prisiljen v najslabše in najboljše, prihodnost, v kateri očeta in sina pri življenju ohranja ljubezen.Od uničenja sveta je minilo že več kot deset let. Nihče ne pozna vzroka. Morda je šlo za jedrski dogodek, morda za trčenje Zemlje z drugim nebesnim telesom… Nekega dne je prišlo do močnega bliska in posledice so bile pogubne. Energija, elektrika, vegetacija, hrana. Vse je izginilo. Izbrisanih je bilo na milijone ljudi.V iskanju boljšega sveta se oče in sin preživljata z rečmi, ki jih najdeta na poti. Obupana, umazana in potiskajoč nakupovalni voziček, opremljen z ogledalom, ki ju opozarja na bližajoče se nevarnosti, spominjata na brezdomca. In prav to tudi sta. Tako kot vsi ostali, ki jim je uspelo preživeti usodni dan. Nevarnost preti na vsakem koraku, saj srečujeta roparje, lovce na ljudi, ljudožerce.In tu je tudi ubogi starec po imenu Ely. Na cesti je že celo življenje. Ko sreča fanta, se mu zazdi, da je umrl, prišel v nebesa in zagledal angela. V tej pustinji moški in fant uživata tudi trenutke sreče. Neverjetno, kako razveseljujoča je lahko pločevinka coca-cole. In tu so tudi številni spomini. Spomini na mirno otroštvo. Spomini na ženo, fantovo mamo, ki si je sluteč katastrofo vzela življenje. Ti spomini ter otrokova dobrota, radovednost očetu dajejo moč, voljo, pogum. Storil bo vse, da sinu zagotovi varno okolje. Naj se zgodi kar koli, upanje umre zadnje.

SNEMAJ!
Rec!

Igrajo:
Režija: Jaume Balaguero in Paco Plaza
Dolžina: 88 min
Zvrst: grozljivka

Mlada novinarka Angela s snemalcem pripravlja reportažo o nočnem delu gasilcev. Ko se odzovejo klicu na pomoč – neka gospa je ujeta v svojem stanovanju –, so sosedje zaradi hrupa že zbrani v avli. Poročajo o grozovitih krikih iz njenega stanovanja, in ko gasilci vlomijo, najdejo gospo na pol nezavestno in obkroženo z mačkami. Toda gospa ni tako zelo nemočna, kot je videti. Skoči v gasilca in ga obgrize. Ko ga kolega odneseta do vhoda, naletita na zaprta in zapečatena vrata. Hiša je postavljena v karanteno. Izkaže se, da se po hiši širi nenavaden virus, ki iz ljudi naredi krvoločne zveri. Stanovalci, gasilca, novinarka in snemalec hočejo na vsak način preživeti.


KAPITALIZEM: LJUBEZENSKA ZGODBA
Capitalism: A Love Story

Igrajo:
Režija: Michael Moore
Dolžina: 126 min
Zvrst: dokumentarni

Režiser izzivalnih dokumentarcev Bowling za Columbine, Fahrenheit 9/11 in Sicko se je odločil obračunati z aktualno finančno in gospodarsko krizo oziroma s krivci, ki ne bodo nikoli kaznovani. Moore se odpravi v osrčje sumljivih poslov, na najbolj znano ameriško finančno četrt Wall Street, kjer išče odgovore, kdo in kako je s pomočjo politikov izvedel največji rop v zgodovini ZDA ter kako aktualni gospodarski sistem neusmiljeno izkorišča male ljudi.

»Kolikšna je cena, ki jo Američani plačujejo za svojo, na vsakem koraku in z vsem žarom izpovedano ljubezen do kapitalizma?«

 

BRATA
Brothers

Igrajo: Tobey Maguire, Jake Gyllenhall, Natalie Portman
Režija:
Dolžina: 110 min
Zvrst: vojna drama

ODLIČNO, PRIPOROČAMO!!!

KICK-ASS
Kick-ass

Igrajo: Nicolas Cage
Režija:
Dolžina: 99 min
Zvrst: akcijska pustolovščina

 

PRIPOROČAMO!

 

DRŽAVLJAN NEVARNIH NAMER
Law abidding citizen

Igrajo: Jamie Fox, Gerard Butler
Režija:
Dolžina: 110 min
Zvrst: akcijski triler

TRILER LETA!!!

BREZ IMENA
Sin Nombre

Igrajo: Edgar Flores, Paulina Gaitan, Diana Garcia, ...
Režija: Cary Fukunaga
Dolžina: 85 min
Zvrst: mafijska akcijaNajstnica Sayra se z očetom in stricem iz revnega Hondurasa skozi džunglo prebije v Mehiko, da bi od tod prebegnila v ZDA, kjer si je oče ustvaril novo družino. Casper je član nasilne mehiške tolpe Mara Salvatrucha, kamor je ravno rekrutiral novega člana, 12-letnega Smileyja. Ta se hitro privaja življenju v tolpi, Casper pa se skrivoma srečuje s svojim dekletom, kar kmalu izvoha vodja tolpe Lil' Mago. Sayri se uspe pritihotapiti na streho tovornega vlaka na poti v Ameriko, tam pa se znajdeta tudi Casper in Smiley, ki pod poveljstvom Lil' Magoja ropata priseljence. Ko se Lil' Mago spravi nad Sayro, se Casper odločno upre. S tem si prisluži Sayrino naklonjenost, a tudi maščevanje tolpe …

LOVEC NA GLAVE
The bounty Hunter

Igrajo: Jennifer Aniston, Gerard Butler
Režija:
Dolžina: 99 min
Zvrst: komedija

 

OUTLANDER
Outlander

Igrajo: Jim Cavizel, Ron Perlman, John Hurt
Režija:
Dolžina: 100 min
Zvrst: pustolovska akcija

ODLIČNA PUSTOLOVŠČINA!

IKAR
Icarus

Igrajo: Dolph Lundgren, Stefanie von Pfetten, Samantha Ferris, ...
Režija: Dolph Lundgreen
Dolžina: 90 min
Zvrst: akcija


Nekateri so mu rekli Ikar, vsi ostali pa so ga poznali kot Edwarda Glenna, investicijskega posrednika in ločenega očeta iz Vancouver-a. Slednji njegove druge, temne strani niso poznali.

V boju za svoje življenje ter želji, da bi obvaroval svoje bližnje se je Edward Glenn oz. Ikar prisiljen boriti z demoni njegove preteklosti. Želi si rešiti in ubraniti edino stvar, ki jo je v svojem življenju storil prav. Preden bo prepozno mora torej razkriti kdo ga preganja in s tem obvarovati svojo družino.

BITI OBVEŠČEN
In The loop

Igrajo: James Gandolfini, Peter Capaldi , Tom Hollander, Mimi Kennedy , ...
Režija: Armando Iannucci
Dolžina: 90 min
Zvrst: komedija

 


London danes. Družbeno neprilagojen in izjemno dolgočasen minister za mednarodni razvoj, Simon Foster, povzroči ogorčenje med svojimi nadrejenimi in sproži negativne odzive medijev, ko ponesreči omeni možnost napada na Bližnji vzhod. Fanatičen, brezobziren in neusmiljen direktor za komuniciranje, Malcolm Tucker, mora zato Fosterja v najkrajšem času poslati v Washington. Simon se nenadoma znajde v kaotičnem svetu nasilnih mirovnikov, neuravnovešenih hujskačev, otročjih uradnikov ter prepirajočih se pripravnikov. Je njegov položaj lahko sploh se slabši?

SEVERNA STENA EIGHERJA
Nordwand

Igrajo: Philipp Stölzl, Benno Fürmann, Florian Lukas
Režija:
Dolžina: 126 min
Zvrst: pustolovska drama


PRIPOROČAMO!

Tik pred olimpijskimi igrami želi Hitler videti nemške junake, ki bodo moč nove rase le podkrepili z uspehi in izrednimi dosežki. Zlata olimpijska medalja za tistega, ki prvi prepleza nevarno in nedosegljivo goro Eiger. Enako razmišljata tudi plezalca Toni Kurz (Benno Fürmann) in Andi Hinterstoisser (Florian Lukas), ki sta prepričana v svoj uspeh v Steni smrti. Vzorna pripadnika nacističnega gibanja pa ravno nista. Namesto Heil Hitler, pozdravita s Servus. Prava Bavarca pač. No, glavno da znata plezati…in glavno da prehitita dva Avstrijca, ki sta se vključila v boj in jima sledita po novi poti Severne stene. Možje hitro napredujejo, vendar se iz lepega sončnega vremena prikaže snežni vihar. Kmalu se plezalci ne borijo več za prestižni vrh, ampak za golo preživetje. Film je posnet po resnični zgodbi.

 

SANJSKA SLUŽBA
Post Grad

Igrajo: Alexis Bledel
Režija:
Dolžina: 90 min
Zvrst: komedija