OKTOBER 2011

 

 

MOŽJE X: PRVI RAZRED
X-MEN: FIRST CLASS

Igrajo: Jennifer Lawrence, January Jones, James McAvoy, Michael Fassbender, Nicholas Hoult, Kevin Bacon,...
Režija: Matthew Vaughn
Dolžina: 99 min
Zvrst: ZF-AKCIJA


V preddelu trilogije Možje X spoznamo mladega Charlesa Xavierja, ki skuša spričo svojih nadnaravnih moči ustanoviti šolo za mutante. Pomaga mu najboljši prijatelj Erik, a se z novimi varovanci in prijatelji znajdeta sredi ene najhujših svetovnih kriz, ki utegne uničiti človeštvo. Ob iskanju rešitev se med Charlesom in Erikom pojavijo številna nesoglasja, ki povzročijo razkol med mutanti in večno rivalstvo med obema taboroma nadnaravnih junakov.

MORILCI
Killers

Igrajo: Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Tom Selleck, Catherine O'Hara, Alex Borstein, Katheryn Winnick, Rob Riggle
Režija: Robert Luketic
Dolžina: 99 min
Zvrst: AKCIJSKA KOMEDIJARežiser komedij Blondinka s Harvarda in Grda resnica predstavlja nenavadno življenjsko dogodivščino umirjene Jen, ki med počitnicami spozna zabavnega in privlačnega Spencerja. Sledi neizbežna romanca in hitra poroka, po treh letih družinske idile pa sledi šokantno razkritje, da je Spencer v resnici skrivni vladni agent. Presenečena Jen se naenkrat znajde sredi vratolomnih avtomobilskih pregonov in divjih strelskih obračunov, kar ljubezen do Spencerja postavi na veliko preizkušnjo.

MOŽJE, KI STRMIJO V KOZE
The Men who stare at goats

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

 

KAKO VEŠ?
How do you know

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:


JUTRANJE VESELJE
Morning glory

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

 

VODA ZA SLONE
Water for elephants

Igrajo: Robert Pattinson, Reese Witherspoon, Christoph Waltz, James Frain, Paul Schneider, Hal Holbrook, Tim Guinee
Režija: Francis Lawrence
Dolžina: 99 min
Zvrst: drama

Film, posnet po knjižni uspešnici Sare Gruen, sledi mlademu študentu veterine Jacobu, ki se po spletu usodnih okoliščin pridruži potujočemu cirkusu. Očaran nad lepoto artistke Marlene in v družbi nenavadne slonice spoznava Jacob povsem nov način čutenja in razumevanja ljubezni. Toda ljubosumje trenerja živali Augusta vse vpletene postavi pred največjo življenjsko preizkušnjo

PIŠTOLA
Gun

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

NA ROBU TEME
Edge of darkness

Igrajo: Mel Gibson, Danny Huston, Ray Winstone, Shawn Roberts, Peer Hermann, Caterina Scorsone, Denis O'Hare
Režija: Martin Campbell
Dolžina: 99 min
Zvrst: akcijski triler

 

 


Režiser bondiad Casino Royale in GoldenEye prikazuje zgodbo ostarelega policista Thomasa, ki je priča umoru svoje hčerke. Prežet z jezo in maščevanjem se odloči na lastno pest poiskati morilca, a ob tem razkrije srhljivo zaroto med bogatimi korporacijami in vplivnimi politiki. Na glavo si nakoplje jezo izurjenega agenta CIE, ki skuša prikriti vse sledi, toda nihče od vpletenih ne računa na Thomasovo odločnost, da kriminalce zlepa ali zgrda pripelje pred obličje pravice.

HITRO MAŠČEVANJE
Faster

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

 


ARTHUR
Arthur

Igrajo: Russell Brand, Jennifer Garner, Helen Miren, Greta Gerwig, Nick Nolte, Luis Guzman, Geraldine James,...
Režija: Jason Winer
Dolžina: 99 min
Zvrst: komedija

 

 

Neodgovorni zapeljivec Arthur se po dolgih letih uživaštva znajde pred največjo življenjsko preizkušnjo, saj mora izbrati med dogovorjeno poroko, ki bi mu omogočila nadaljevanje razkošnega razsipništva, ali pa se odpovedati dediščini in poročiti z dekletom svojih sanj. V iskanju pravega odgovora se Arthur obrne na svojo dolgoletno varuško, ki poskrbi za številne nenavadne in zabavne prigode, da bi Arthurju razkrila pravi pomen odgovornosti.

PROTEŽIRANEC
Protege

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

 

MATI IN HČI
Mother and daughter

Igrajo: Naomi Watts, Annette Bening, Samuel L. Jackson, Eileen Ryan, Cherry Jones, Kerry Washington,...
Režija: Rodrigo García
Dolžina: 125 min
Zvrst: drama


Elizabeth je pametna in uspešna odvetnica, ki svojo privlačnost uporablja za vplivanje na moške v svoji okolici. Zagrenjena Karen je kot najstnica oddala svojo hčerko v posvojitev in od takrat ni več zmožna pravega čustvovanja. Lucy si želi postati mama, a ker z možem ne moreta zanositi, se odloči za posvojitev. Na prvi videz povsem nepovezane življenjske zgodbe treh žensk se prepletejo v čustveni vrtinec, ki razkriva nerazdružljivo vez med materjo in hčerko.

 

 

NASLOV
Naslov

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

 

 

 

NASLOV
Naslov

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst:

 

NASLOV
Naslov

Igrajo:
Režija:
Dolžina:
Zvrst: