OKTOBER 2012

 

 

 

PROMETEJ
Prometheus

Igrajo: Noomi Rapace, Charlize Theron, Patrick Wilson, Michael Fassbender, Idris Elba, Guy Pearce, Sean Harris, Logan Marshall-Green, Rafe Spall, Emun Elliott, Benedict Wong, Kate Dickie, Lucy Hutchinson
Režija: ridley Scott
Dolžina: 122 min
Zvrst: ZF AKCIJA


 

Režiser kultnih filmov Osmi potnik, Iztrebljevalec in Gladiator se znova poda v temne in zahrbtne globine vesolja, na skrivnostni planet, kjer se utegnejo skrivati dokazi o nastanku človeštva. V bližnji prihodnosti, po osupljivih arheoloških odkritjih na Zemlji, posadka vesoljske ladje Prometej odpotuje na raziskovalno ekspedicijo. Po prihodu na neznani planet z grozo spoznajo, da so naleteli na eno najbolj temačnih in grozljivih skrivnosti vesolja, ki utegne ogroziti obstanek človeštva in življenja na Zemlji.

DIKTATOR
The Dictator

Igrajo: Sacha Baron Cohen, Anna Faris, John C. Reilly, Megan Fox, Ben Kingsley, B.J. Novak, Kevin Corrigan, J.B. Smoove, Jim Piddock, Bobby Lee, Aasif Mandvi, Danielle Burgio
Režija: Larry Charles
Dolžina: 100 min
Zvrst: komedija

 

 

Ustvarjalci nepozabnih komedij Ali G Indahouse, Borat in Brüno se podajo v nenavadno kraljevino Wadijo, ki jo ljubeče vodi diktator Aladeen. Ker ne želi, da bi njegovo ljudstvo izpridila nemoralna svobodomiselnost zahodnjakov, se Aladeen odpravi v New York, kjer želi spregovoriti na skupščini Združenih narodov. Toda dvolični Američani spremenijo njegovo zunanjost, da nihče več ne more prepoznati njegove diktatorske veličine. Pomoč mu ponudi prijazna mladenka, ki mu omogoči nepričakovan vpogled v vsakdanje življenje zahodne civilizacije.

MOJA NEPRAVA ŽENA
Just go with it

Igrajo: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Brooklyn Decker, Bailee Madison, Antoinette Nikprelaj, Nick Swardson
Režija: Dennis Dugan
Dolžina: 99 min
Zvrst: komedija

 

 

Režiser komedij Gasilca pred oltarjem in Odrasli prikazuje zabavno zgodbo plastičnega kirurga Dannyja, ki z lažjo o nesrečnem zakonu osvaja nove ženske. Ko vendarle spozna dekle svojih sanj, ga je sram priznati resnico, zato si izmisli izgovor o skorajšnji ločitvi. Za večjo prepričljivost zaprosi sodelavko Katherine, da bi igrala njegovo namišljeno (kmalu bivšo) ženo. A ker ima laž kratke noge, se Danny znajde v neobvladljivem kaosu laži in prevar.

MAŠČEVALCI
Avengers

Igrajo: Chris Hemsworth, Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson, Cobie Smulders, Gwyneth Paltrow, Mark Ruffalo, Tom Hiddleston, Paul Bettany, Stellan Skarsga*rd, Lou Ferrigno, V, Clark Gregg
Režija: Joss Whedon
Dolžina: 142 min
Zvrst: ZF AKCIJA

 

 

Zlobno božanstvo Loki se polasti največjega izvira energije v vesolju, zato odločnemu vodji agencije Shield, Nicku Furyju, preostane le ena možnost rešitve sveta. Združiti mora največje superheroje - Iron Mana, Stotnika Ameriko, Hulka, Thora in druge - ter jih pripraviti k sodelovanju. Kljub nevarnosti ne znajo obrzdati svoje samovšečnosti in medsebojnega tekmovanja, zato se znajdejo v številnih težavah ter za sabo puščajo popolno uničenje in kaos. Toda, ko so se prisiljeni soočiti z Lokijevimi smrtonosnimi pošastmi in stroji, lahko v številnih osupljivih bojih Zemljo rešijo le s skupnimi močmi.

PROJEKT X
Project X

Igrajo: Thomas Mann, Oliver Cooper, Jonathan Daniel Brown, Dax Flame, Kirby Bliss Blanton, Brady Hender, Nick Nervies, Alexis Knapp, Miles Teller, Peter Mackenzie, Caitlin Dulany, Rob Evors, Martin Klebba, Pete Gardner
Režija: Nima Nourizadeh
Dolžina: 99 min
Zvrst: komedija

 


Trije najstniški prijatelji želijo odsotnost staršev in praznovanje rojstnega dne izkoristiti za izvedbo najbolj nore zabave, ki bi jim omogočila večjo priljubljenost med sovrstniki. Kljub težavam med pripravo se zdi začetek zabave zelo obetaven, toda ko se število gostov nezadržno veča, postane množica neobvladljiva, kaos pa poleg hiše zajame celotno sosesko. Prijatelji skušajo pomiriti ogorčene sosede in jezne policiste, toda zdi se, da nič več ne more ustaviti uničenja apokaliptičnih razsežnosti.

ŽENSKA V ČRNEM
The Woman in black

Igrajo: Daniel Radcliffe, Ciarán Hinds, Janet McTeer, Shaun Dooley, Roger Allam, Sophie Stuckey, Lucy May Barker, Alexia Osborne
Režija: James Watkins
Dolžina: 100 min
Zvrst: triler

 

 

Mladi odvetnik Arthur mora prodati osamljeno hišo sredi močvirja, toda domačini ga svarijo, naj čim prej odide. Mladenič se ne zmeni za njihove zgodbe, kmalu pa res v hiši začne videvati nenavadne podobe in slišati srhljive zvoke. Ob raziskovanju tragične usode nekdanjih lastnikov se je Arthur prisiljen soočiti z osebnimi tragičnimi spomini na preminulo ženo, toda grozljivim duhovom preteklosti ni več mogoče ubežati.

ČAS HEROJEV
Age of heroes

Igrajo: Sean Bean, Danny Dyer, Aksel Hennie, ...
Režija: Adrian Vitoria
Dolžina: 90 min
Zvrst: vojaška akcija

Osnovano na resnični zgodbi avtorja Iana Fleminga (James Bond), ki prikaže najbolj pomembno in elitno enoto v zgodovini Britanskih oboroženih sil.Čas herojev je spektakularni akcijski triler o drugi svetovni vojni in elitni enoti, ki je bila zadolžena za izvajanje najbolj nevarnih vojaških misij.

Major Jack Jones (Sean Bean) in Bob Rains (Danny Dyer) sta pripadnika strogo zaupne elitne enote, ki je na posebni misiji na Norveškem. Naloga je nevarna, saj je država že pod okupatorjevim nadzorom. Enota mora zajeti pomembno radarsko tehnologijo, ki bo spremenila potek vojne, a kaj ko ob skoraj končani akciji naletijo na nemško uničujočo Aplsko divizijo. Misija se ob srečanju šele začne...

IZREDNO GLASNO IN NEVERJETNO BLIZU
Extremely Loud and Incredibly Close

Igrajo: Thomas Horn, Max von Sydow, Tom Hanks, Sandra Bullock, Viola Davis, Zoe Caldwell, Dennis Hearn, Paul Klementowicz, Julian Tepper, John Goodman, Jeffrey Wright
Režija: Stephen Daldry
Dolžina: 99 min
Zvrst: drama

2 NOMINACIJI ZA OSKARJA


Osrednji junak filma je Oskar Schell (Horn), amaterski izumitelj in pacifist, čigar oče (Hanks) je umrl v terorističnih napadih na Svetovni trgovinski center v New Yorku 11. septembra 2001. Pretresen deček se nikakor ne more sprijazniti s tragično izgubo očeta, zaradi njegove jeze pa trpi tudi odnos z materjo Lindo (Bullock). Vse pa se spremeni leto dni po terorističnih napadih, ko Oskar najde skrivnosten ključ, ki je pripadal njegovemu očetu. Deček se poda po New Yorku, da bi odkril ujemajočo se ključavnico. Na svoji poti izboljša življenja vsem, ki jih sreča, ob tem pa spoznava tudi samega sebe in pomen družine.

STVOR 2012
The Thing

Igrajo: Mary Elizabeth Winstead, Ulrich Thomsen, Joel Edgerton, ...
Režija: Matthijs van Heijningen Jr.
Dolžina: 90 min
Zvrst: zf triler

Antarktika: nenavadna celina neverjetne lepote, kjer se nahaja znanstvena postaja Thule. Ko ekipa mednarodnih znanstvenikov pride do izjemnega odkritja, se navdušenje kmalu spremeni v grozljivo paranojo. Nekaj nečloveškega se lahko preoblikuje v kogar koli izmed njih.

Paleontologinja Kate Lloyd delo v varnem laboratoriju zamenja z odpravo v povsem odmaknjeno regijo, kjer se pridruži skupini norveških raziskovalcev. Odkrijejo zamrznjeno truplo, ki pa med poskusom v bližini postaje pobegne iz zamrznjenega zapora. Organizem, ki ima sposobnost prevzeti obliko vsega, česar se dotakne, lahko ubije vsakogar, ki mu prekriža pot.

 

OTROČJI VARUH
The Sitter

Igrajo: Jonah Hill, Sam Rockwell, Ari Graynor
Režija: David Gordon Green
Dolžina: 99 MIN
Zvrst: komedija

 

CINEMA KOMUNISTO
Cinema komunisto

Igrajo: Veljko Bulajić, Velimir Bata Živojinović, Aleksandar Leka Konstatinović, Steva Petrović, Gile Djurić
Režija: Mila Turajlić
Dolžina: 100 min
Zvrst: dokumentarna drama

Zgodba o filmskem studiu, kjer je nastajala zgodovina Jugoslavije. Zgodba o človeku, ki je vsak večer obsesivno gledal filme, medtem ko je podnevi vodil državo ter bral in popravljal scenarije bodočih filmov. Zgodba o času, ko je Jugoslavija veljala za Hollywood vzhoda. V zakulisje zlatega obdobja jugoslovanske filmske industrije nas popeljejo dolgoletni Titov osebni kinooperater Leka Konstantinović, njegov najljubši režiser Veljko Bulajić, zvezda partizanskega filma Bata Živojinović in drugi.

Kolaž prizorov iz pozabljenih jugoslovanskih filmov, arhivskih posnetkov in ekskluzivnih intervjujev pripoveduje zgodbo o vzponu in padcu 'Hollywooda vzhoda' in o ustvarjanju mita o Jugoslaviji na filmskem platnu. Prvenec mlade srbske režiserke je nostalgična, grenko-sladka zgodba o državi, ki ne obstaja več ... razen v filmu.

MEDTEM KO SI SPALA
Mientras duermes

Igrajo: Luis Tosar, Marta Etura, Alberto San Juan
Režija: Jaume Balagueró
Dolžina: 100 min
Zvrst: psihološki triler


César ni srečen. Vsako jutro le stežka najde razlog, da vstane iz postelje. Stanovalci stare in elegantne barcelonske hiše, kjer dela kot vratar in hišnik, ga komaj opazijo. Césarju pa ne uide nič. O njih ve vse. Posebno o Clari, brezskrbni in vedno nasmejani mladenki iz petega nadstropja. Njen neomajni optimizem ga spravlja ob pamet. César ne bo srečen, dokler ne zbriše nasmeška z njenega obraza.

Ste se kdaj spraševali, kaj se dogaja v sobi, medtem ko spite? Španski mojster groze (Snemaj!) je ustvaril napet (in duhovit) psihološki triler, ki vam spanca tokrat ne bo kratil z nadnaravnimi silami, zloveščimi prikaznimi ali podivjanimi zombiji, ampak z najhujšo pošastjo izmed vseh: tisto človeško.
PRIPOROČAMO!

BREZ SLEDU
Gone

Igrajo: Amanda Seyfried, Jennifer Carpenter, Wes Bentley
Režija: Heitor Dhalia
Dolžina: 90 min
Zvrst: triler

Ko pride Jill Parrish (Amanda Seyfried) domov iz nočne izmene, odkrije, da so njeno sestro Molly ugrabili. Jil je leto prej pobegnila iz rok ugrabitelja. Trdi, da jo je nekdo ugrabil in zaprl v luknjo v gozdu. Sedaj je prepričana, da je isti serijski morilec prišel po njo in ker je ni bilo doma, je ugrabil Molly. Ker morilec za seboj ne pušča nobenih sledi, policija nima dokazov in ji ne more pomagati. Zaradi strahu, da bo Molly ob sončnem vzhodu mrtva, se Jill odloči sama najti morilca in razkriti njegove skrivnosti. Bo imela dovolj časa, da ga najde in reši sestro?

NIČ JE NE BO USTAVILO.

 

MOŽJE V ČRNEM 3
Men in black 3

Igrajo: Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Alice Eve, Emma Thompson, Bill Hader, Michael Stuhlbarg, Lady Gaga, Jemaine Clement, Nicole Scherzinger, Kevin Covais, Yuri Lowenthal, Joseph R. Gannascoli, Michael Chernus, Lenny Venito
Režija: Barry Sonnenfeld
Dolžina: 120 min
Zvrst: zf akcija

 Zabavni agent J je neustrašen borec proti zlonamernim Nezemljanom, toda noben spopad s še tako slinasto vesoljsko pošastjo ga ni pripravil na nemogočo nalogo preprečitve potvarjanja zgodovine. J odkrije, da je zlobni vesoljski veleum Boris spremenil zgodovino in iz nje izbrisal J-jevega sodelavca K-ja, zato se mora J odpraviti nazaj v leto 1969 in popraviti napako. Nepoznavanje takratne kulture J-ja spravi v številne boleče in zabavne težave, toda če želi rešiti človeštvo pred uničenjem, mora najprej pridobiti zaupanje mladega, a nič manj čemernega agenta K-ja.