SEPTEMBER 2010

 

 

 

ROMANCA V RIMU
When in Rome

Igrajo: Kristen Bell, Josh Duhamel, Anjelica Huston, Will Arnett, Jon Heder, Dax Shepard, Alexis Dziena, Kate Micucci
Režija: Mak Steven Johnson
Dolžina: 91 min
Zvrst: komedija


klik

Ambiciozna Newyorčanka Beth nikakor ne more najti prave ljubezni, zato med obiskom Rima vzame nekaj kovancev iz vodnjaka ljubezni. S tem si na glavo nakoplje nerazložljivo hrepenenje nekdanjih lastnikov kovancev: bogatega proizvajalca klobas, cestnega čarovnika, strastnega slikarja in samovšečnega manekena. Toda ko ji prične dvoriti tudi simpatični novinar Nick, mora Beth ugotoviti, ali so njegova čustva pristna ali pa je tudi on zgolj suženj ljubezenskega uroka.

POSLEDNJA PESEM
The Last Song

Igrajo: Miley Cyrus, Greg Kinnear, Bobby Coleman, Liam Hemsworth, Hallock Beals, Kelly Preston, Stephanie Leigh Schlund
Režija: Julie Anne Robinson
Dolžina: 91 min
Zvrst: romantična drama

 

klik


17-letna Veronica se na mamino pobudo tri leta po ločitvi staršev z bratom odpravi na poletne počitnice k odtujenemu očetu. Tudi njemu se življenje obrne na glavo, saj se je v hiši ob morju posvetil umirjenemu skladanju glasbe, dokler mu nerazumevajoča najstnika ne porušita notranjega miru. Po številnih zapletih vendarle najdejo skupno točko v ljubezni do glasbe, s pomočjo katere se soočijo z družinskimi težavami in skrivnostmi, Veronica pa doživi tudi čar prve prave ljubezni.

ZOBNA VILA
Tooth Fairy

Igrajo: Dwayne Johnson, Ashley Judd, Stephen Merchant, Ryan Sheckler, Seth MacFarlane, Julie Andrews, Chase Ellison
Režija: Michael Lembeck
Dolžina: 90 min
Zvrst: komedija

klik

Zagrenjeni veteranski hokejist Derek, imenovan tudi zobna vila, zaradi neuresničenih mladostnih sanj svoje razočaranje na ledenih ploskvah izraža z razbijanjem zob nasprotnikov. Toda mišičnjak niti v najhujših nočnih morah ne pričakuje večera, ko je prisiljen s pomočjo čarovnije tudi v resnici dobiti krila, obleči svetleče krilce in se odpraviti na misijo zbiranja izpadlih otroških zobkov. S pomočjo številnih bolečih in zabavnih katastrof Derek počasi odkriva, da tudi v njegovi turobni duši še prebiva kanček optimizma in vere v pravljice.

PODALJŠAN KONEC TEDNA
Naslov

Igrajo: James Caviezel, Claudia Karvan, ...
Režija: Jamie Blanks
Dolžina: 90 min
Zvrst: triler

Premožna in naduta zakonca, Peter (JIM CAVIEZEL - DEJA VU, OUTLANDER) in Carla, se za vikend odpravita v avstralski gozd. Mestni vrvež zamenjata za sonce in mirno okolje ter skušata rešiti razpadajoči zakon.

Ko končno najdeta idilični kotiček plaže, pa s svojim obnašanjem zmotita domačine. Njuno grobo poseganje v naravo z onesnaževanjem okolja, uničevanjem rastlin in ubijanjem živali, sproži alarm med avtohtonimi gozdnimi vrstami.

BOJ ZA KRI
Daybreakers

Igrajo: Ethan Hawke, Sam Neill, Willem Dafoe, Isabel Lucas,
Režija: Michael Spierig , Peter Spierig
Dolžina: 90 min
Zvrst: akcijska grozljivka

klik

Piše se leto 2019. Po svetu se je razširila skrivnostna bolezen, ki večino prebivalstva spremeni v vampirje. Ljudje so zdaj ogrožena, drugorazredna vrsta, ki je v nenehnem begu pred vampirji. Ti jih namreč gojijo za pridelavo krvi, dokler ne bodo izumrli.

Vampirski znanstvenik Edward Dalton, ki zavrača uživanje človeške krvi, skuša ustvariti krvni nadomestek, s katerim bi ohranil tako vampirsko kot tudi človeško vrsto. Toda ostaja vse manj časa in upanja. Potem pa Ed spozna eno izmed redkih preživelih ljudi, Audrey, ki mu pomaga do neverjetnega medicinskega dognanja. Z znanjem, za katerega bi ubijali tako vampirji kot ljudje, se mora Ed podati v spopad s svojo lastno vrsto, kar bo odločilo o usodi človeštva.

KMALU!

KMALU!

 

KMALU!

 


KMALU!

 

ZMENEK
Date Night

Igrajo: Steve Carell, Tina Fey
Režija: Shawn Levy
Dolžina: 101 min
Zvrst: komedija

klik

 

Date Night je komedija o paru, ki želi začiniti svoj zakon s posebno nočjo v mestu. Toda primer zamenjane identitete spremeni večer v divjo noč. "Oba s Stevom sva zelo tiha. Tako, da je bilo, ko nismo snemali zelo prijetno in mirno, ko pa smo snemali, sva se zelo zabavala," je povedala igralka Tina Fey in dodala, da sta se s Carrellom na setu dobro ujela ter veliko improvizirala.

MIROLJUBNI BOJEVNIK
Peaceful Warrior

Igrajo: Nick Nolte, Scott Mechlowicz, Amy Smart
Režija:
Dolžina: 116 min
Zvrst: resnična zgodba

 

MORATE VIDETI!

LEGIJA
Legion

Igrajo: Paul Bettany, Lucas Black, Tyreese Gibson
Režija: Scott Stewart
Dolžina: 96 min
Zvrst: zf akcijski spektakel

MOJA VELIKA INDIJSKA AVANTURA
Outsorced

Igrajo: Ayesha Dharker, Josh Hamilton, ...
Režija: John Jeffcoat
Dolžina: 98 min
Zvrst: komedija

PRIPOROČAMO!

Todd Anderson je zaposlen v klicnem centru velikega podjetja v Seattle-u. Ko nenadoma dobi odpoved in na njegovo delovno mesto zaposlijo novega sodelavca, se mu sesuje svet. Z željo po spremembi se brez velikih načrtov odloči oditi v Indijo. In prav kaos Bombaya se izkaze za izredno pozitivno izkušnjo. Todd se tam nauči veliko o Indiji, o Ameriki in o samemu sebi, izguba službe pa postane najboljsa stvar, ki se mu je kadarkoli sploh zgodila...

''Čudovito filmsko presenečenje...'' - The New York Times

KAKO IZURITI SVOJEGA ZMAJA
animirana sinhronizirana pustolovščina za vso družino